Négy DAC játékos az alapszakasz legjobb csapatában

By
Updated: marec 14, 2019

Az elmúlt hétvégén lezárult a Fortuna liga alapszakasza, a következő fordulóban pedig megkezdődik a rájátszás. A tabella első fele a bajnoki címért és a nemzetközi kupaszereplésért, a második fele a kiesés ellen fog küzdeni. A Šport napilap az InStat statisztikai portál segítségével elkészítette az alapszakasz legjobb kezdőcsapatát.

Az InStat a játékos minden pályán töltött tevékenységét feljegyzi és végül számszerű kiértékelést ad, ami az InStat Index. Ez alapján készülnek el a különböző rangosok.

A statisztikai értékelés alapján a zsolnai Dominik Holec végzett az élen, aki 93 lövést hárított, ez pedig 81 százalékos teljesítmény. A hátvédek között Vasil Božikov (Slovan) volt a legjobb, őt Kenan Bajrič (Slovan) és Filip Twardzik (Rózsahegy) követi.

Erik Davis baloldali hátvédként lép pályára, de nagymértékben támogatja a támadásokat, mérkőzésenként legalább egy gólhelyzetet alakít ki, ezért az összeállításban középpályásként van feltüntetve.

A középpályások közül a legtöbb lövési próbálkozás Kalmár Zsolt nevéhez fűződik, aki 55 alkalommal próbálkozott és 21 alkalommal találta el a kaput. Miroslav Káčer a sok párharcnak köszönhetően végzett magas Instat értékeléssel. A DAC számára fontos szerepet tölt be Vida Kristopher, ugyanis több pozícióban is képes játszani és hamar adaptálódni tud. A DAC 11 góljánál vállalt szerepelt, ha pedig a csapat védekezik, Vidának köszönhetően a pressingnél több labdát tud szerelni.

Az InStat szerint a legjobb támadó játékos Moha (Slovan), ugyanis a gólszerzés mellett az előkészítésnél is jeleskedik. Passzai nagy részét Šporar felé adta, aki 43 lövéssel próbálkozott, ennek köszönhetően szerzett az alapszakaszban 19 találatot. Vakoun Issouf Bayo már nem szerepel a Fortuna ligában, de remek teljesítményével előkelő helyen végzett az értékelések során. Mérkőzésenként átlagban több mint 4 fejpárbajt nyert meg.

A cserék között két DAC játékos is magas InStat Indexet ért el, Šatka és Herci s felett végzett.

A Fortuna liga alapszakaszának legjobb kezdőcsapata, az InStat alapján: 

Dominik Holec (Zsolna, InStat Index 254)
Kenan Bajrič (Slovan, 244), Filip Twardzik (Rózsahegy, 243) Vasil Božikov (Slovan, 254)
Vida Kristopher (DAC, 255), Miroslav Káčer (Zsolna, 245), Kalmár Zsolt (DAC, 262), Eric Davis (DAC, 264)
Vakoun Issouf Bayo (DAC, 254), Andraž Šporar (Slovan, 277), Moha (Slovan, 286)

Cserék:
Matúš Macík (Rózsahegy, 247)
Jani Urdinov (Rózsahegy, 246)
Ľubomír šatka (DAC, 241)
Kristi Qose (Rózsahegy, 241)
Christián Herc (DAC, 245)
Marin Ljubičić (Slovan, 243)
Erik Daniel (Rózsahegy, 241)