Csak a foci! – Radványi Miklóssal beszélgettünk

By
Updated: november 17, 2017

Baráti hangulatú beszélgetés zajlott a dunaszerdahelyi City kávézó és cukrászdában, ahol a Sportolunk.sk polgári társulás beszélgető estet rendezett a DAC, a Frýdek-Místek, a Miava és a Mezőkövesd vezetőedzőjével, Radványi Miklóssal. A dunaszerdahelyi tréner 2015 januárjában távozott Dunaszerdahelyről, és az elmúlt időszakban gyűjtött tapasztalatait osztotta meg a hallgatókkal.

Radványi Miklós 2015 nyarán került a cseh Frýdek-Místek együtteséhez, amely a másodosztályban szerepelt. Több korábbi játékosa is vele tartott, majd a döcögős ősz után parádés tavaszt produkáltak, melynek köszönhetően a klub ez idáig legjobb eredményét produkálta. Ráadásul 2016 márciusában a hónap edzőjének választották a bajnokságban. 2016 nyarán jött a Miava megkeresése, az erdőháti együttes pedig kivásárolta élő szerződéséből. Új csapatával azonnal az Európa Liga selejtezőjében találta magát, ahol az osztrák Admira ellen mérkőztek. Az első találkozón 1:1-es döntetlent értek el a bécsi együttessel Ausztriában, hazai pályán viszont vereséget szenvedtek, így búcsúztak az európai kupáktól. De ahogy elmondta, hatalmas tapasztalat volt számára ez a megmérettetés.

Az ősz letelte után már kezdett tárgyalni a lehetséges erősítésekkel, amikor is december 21-én egy közös ebéd során a klubvezetők bejelentették, hogy a felnőtt csapat kijelentkezik a szlovák bajnokságból. Ez szép karácsonyi ajándék volt mindenki számára. Miután Miaván megszűnt a futball, tavasszal hazai és külföldi mérkőzéseket látogatott. Májusban viszont jött a Mezőkövesd megkeresése, amely akkor a kiesés ellen harcolt. Rövid megfontolás után belevágott és az élvonalban tartotta a kövesdi együttest. Ezzel történelmi tette hajtott végre, ugyanis Mezőkövesd csapata feljutás után még sosem harcolta ki a bennmaradást. Az új idényben csapatépítésbe kezdett, ugyanis sok játékos a jobb ajánlatok után távozott. Szlovákiai és magyar labdarúgók is csatlakoztak a Mezőkövesd csapatához, amely remekül kezdte az idényt, ráadásul még a tabella élére is került. Sérülések miatt több meghatározó játékos is kiesett, ez pedig rányomta bélyegét a csapat játékára és eredményességére. Végül a 12. forduló után benyújtotta lemondását és távozott Mezőkövesdről. Mint elmondta, nagyon jó kapcsolatot ápolt és ápol még ma is a klub vezetőivel, nagy örömére szolgált, hogy az NBI-ben irányíthatta a Kövesd együttesét. Továbbra is figyeli a csapat eredményeit és szurkol korábbi játékosainak.

Az elmúlt hetek a pihenés jegyében teltek, de közben már figyeli a környező bajnokságokat. Szívesen vállalna továbbra is munkát a magyar bajnokságban, de meglátja, mit hoz a jövő. Januártól viszont már újra a kispadon szeretne ülni.

Nem feledkezett meg a DAC-ról sem, örömteli a dunaszerdahelyi klub fejlődése és fantasztikus stadion épül a Csallóközben. Radványi Miklós szerint a csapat a dobogón fog végezni, a játékosok közül pedig kiemelte Kalmár Zsolt személyét.

Természetesen a hallgatóság közül is sok kérdés elhangzott, melyre a dunaszerdahelyi tréner örömmel válaszolt. Egy baráti hangulatú beszélgetésen betekintést nyertünk Radványi Miklós elmúlt éveibe, és reméljük, hamarosan a következő csapatát is sikerre vezeti.

Fotó: Végh Annamária

https://www.facebook.com/events/828403835283370