A Zsolna Nagydíjon szerepeltek a dunaszerdahelyi Motobu Kai White Raven Karate Klub veresnyzői

By
Updated: máj 5, 2024

Zsolna Nagydíjáért (Grand Prix Žilina) 4 versenyzővel 6 kategóriában indult a Dunaszerdahelyi Motobu Kai White Raven Karate Klub szombaton. A versenyen 68 klub több mint 1000 versenyzővel indult!

„A nemzetközi versenyen  9. és 8. kyuval indultak a versenyzőink! Aki egy picit is ért a karatéhoz az tudja, hogy szinte kezdőkkel vettünk részt és nem az első magas szintű nemzetközi versenyünkön, ebben a szezonban. Nagyon sok klub el sem indítana 9. vagy 8. kyus technikai fokkal rendelkező versenyzőket, tartva attól, hogy technikailag nincsenek azon a színvonalon és ez egyben pszichikai összeomlást is eredményezhet a versenyzőnél. Ugyanakkor a Motobu Kai White Raven Karate Klub edzésein van egy mondás: aki az edzéseken „sír“, az a versenyen nevet. Több környékünkön meglévő klub sem indított tanítványokat, mert gondolom tudták, hogy az ilyen nagy színvonalú versenyen nem egyedül, vagy ketten, esetleg maximum hárman, hanem minimum 10-en (de ez volt a minimum!) vannak egy kategóriában. Szóval majdnem kezdőkkel indultunk egy nagy színvonalú nemzetközi versenyen és kijelenthetjük, tanítványaink egyáltalán nem epizód szereplők voltak. Lelkileg nagyot küzdöttek, de még azért kellenek a versenytapasztalatok, az edzés mennyiség számokban és  években. Bár ha így folytatják, akkor csak egy jó egy év kell edzésmennyiségben!!“ – jegyezte meg az edző, Samu István 3. danos mester a klub edzője, még aktív master’s versenyzője a kiértékelésében.

Eredmények:
Horváth Alex 7. hely a 8-9 évesek kumite kategoriájában. (Csak hogy érzékeljük 17-en voltak a kategoriában)
Bódis Attila  5.hely a 14 -15 évesek (kadett) kumite kategóriában. Válogatott kerettagokkal teletűzdelt kategóriában. Attila három meccsen óriásit bunyózott.
Horváth Zalán 5. hely 12-13 évesek kumite kategóriájában.  Ha nem fogja ki a verseny leggyengébb láncszemeit a bírókat, kis szerencsével, döntőzhetett volna, olyan jó volt lelkileg nézni a küzdelmét.

„Továbbra is ilyen színvonalú versenyeken kell részt vennünk. A kerületi versenyekről akkor biztosan hozunk érmeket.“ – Tovább értékelve az edző. Samu István klubedző, aki egyben a fél éve alapított klub elnöke is, elmondta:  „Aki nálunk tanul, az rohamos gyorsasággal fejlődik. Még egyszer, a 9. és 8.kyusokkal indultunk! Nem barna övesekként, akikkel gyakorlatilag  hasonló helyezést értek el tanítványaink.
Szóval összességében elégedett vagyok. Az a régi tapasztalat látszik beigazolódni,  hogy akik járnak edzésekre és ott odateszik magukat, azok fejlődnek.“ – zárta értékelését.