Fortuna Liga 16. forduló: A Sportolunk.sk tippjei

By
Updated: november 6, 2015

 A hétközi kupafordulók után tovább folynak  a Fortuna Liga küzdelmei. Nézzük, mit hoz számunkra a 16. forduló.

Nagyszombat – Szakolca, péntek 18:00

A Nagyszombat – Szakolca találkozó nyitja a Fortuna Liga 16. fordulóját. A hazaiak 5 győztes mérkőzés után hazai pályán Szenyicétől szenvedtek egy gólos vereséget, ezért mindenképp javítani szeretnének. A Szakolca viszont nyár óta nem érezte a győzelem ízét, Zólyombrézóban elszenvedett 3:0-ás vereség után a tabella utolsó helyére szorultak.

Slovan – Szenyice, szombat 17:00

A pozsonyiak legutóbb Rózsahegyen értek el 1:1-es döntetlent, vagyis inkább veszítettek két pontot, de ennek ellenére is a tabella második helyén tanyáznak. Az égszínkékek legutóbb szeptember 12-én szenvedtek vereséget, azóta viszont 7 mérkőzés alatt 5 győzelmet arattak. Az erdőhátiak az elmúlt három mérkőzésen százszázalékosak maradtak, ráadásul mind a három alkalommal vendégként léptek pályára, ami azért nem kis teljesítmény. Ennek ellenére ezúttal a Slovan lehet a befutó.

Tipp: 1

Zólyombrézó – Aranyosmarót, szombat 17:00

Szakolca legyőzése után újabb fontos mérkőzés vár a zólyombrézói alakulatra, a szintén kiesés ellen harcoló Aranyosmarót lesz az ellenfél. A Szakolca ellen aratott 3:0-ás győzelem után már nem Marek Fabuľa gárdája az utolsó, a remek teljesítményt pedig az Aranyosmarót ellen is folytatnák. A ViOn csapata hét közben a Slovnaft Cup keretén belül 4:2 arányban győzött Miava felett, a bajnokságban viszont 1:1-es döntetlenre futotta a Nagymihály ellen. A játékoskeret fontos láncszeme a csatár Tawamba, aki ha jó napot fog ki, megállíthatatlan.

Tipp: 1

Nagymihály – Miava, szombat 17:00

Remek sorozatot fut a Nagymihály, az elmúlt három mérkőzésen 7 pontot gyűjtöttek. A miavaiak viszont négy mérkőzés óta még pontot sem szereztek, legutóbb a Trencsén otthonában szenvedtek 4:1 arányú vereséget. Ha folytatódik a nagymihályiak remek sorozata, a Miava ellen is sikeresek lehetnek.

Tipp: 1

Zsolna – Rózsahegy, szombat 18:20

A zsolnaiak az elmúlt 5 mérkőzésből csak kettőt tudtak megnyerni és így már 11 pont a hátrányuk az éllovas Trencsénnel szemben. Legutóbb a DAC ellen szenvedtek egy gólos vereséget, ráadásul Škriniar a kiállítás sorsára jutott. A rózsahegyiek egy pontot mentettek a Slovan ellen, így továbbra is a középmezőnyben tanyáznak. A hazaiak ismét a győztes útra szeretnének lépni, egy remek játékkal ez biztosítható.

Tipp: 1

Trencsén – DAC, vasárnap 16:30

Mindkét csapat győzelemmel zárta az előző fordulót. A trencséniek Miava ellen (4:1), a DAC pedig a Zsolna felett (1:0) diadalmaskodott. A hétközi kupamérkőzésen mindkét együttes nagyobb arányú győzelmet aratott, és bejutott a legjobb nyolc csapat közé. A DAC csapatából Michalík eltiltás, Štepanovský sérülés miatt fog hiányozni, visszatér viszont Szarka Ákos. Egy fegyelmezett játékkal pontot menthet a DAC.

Tipp: X