Borbély Balázs az ETO FC Győr új vezetőedzője

By
Updated: apríl 24, 2024

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Szergej Kuznyecov vezetőedzővel, helyére a DAC másodedzőjét, Borbély Balázst nevezte ki.

Az ETO vezetői a hétfői Szeged elleni vereség után köszönhetk el Kuenyecov edzőtől, a helyettesét pedig hamar meg is találták.
A 44 esztendős dunaszerdahelyi születésű Borbély Balázs játékospályafutása a DAC-ban indult, ahol az első csapatban 1998 és 2000 között szerepelt. Ezután az AArtmedia csapatában töltött sikeres időszakot, ahol többek között a Bajnokok Ligája csoportkörében is szerepelt, ráadásul csapatkapitányként vezette az együttest. Külföldöni pályafutása során megfordult a német Kaiserslautern, a román Timişoara és a ciprusi AEL Limaszol csapataiban. A szlovák felnőtt válogatottban 15 alkalommal lépett pályára.


Edzői karrierje jelentős részét a DAC-nál töltötte, ahol a tartalékcsapatnál és az ifjúsági együttesnél is dolgozott. Két szezonban is felnőttcsapatnál volt segédedző, majd az akadémiai csapatok mellett folytatta. Magyarországon a Ferencváros U17-es gárdáját irányította, ahonnan 2022 nyarán tért vissza Dunaszerdahelyre és a felnőttcsapat asszisztensedzője volt egészen idáig.
A mai naptól Borbély Balázs lesz az ETO új vezetőedzője, akinek munkáját Lipták Zoltán asszisztensedzőként, Sebők Zsolt kapusedzőként, Kertész Áron erőnléti edzőkent, míg Márkus Gábor videóelemzőként fogja segíteni.

A győriek a legutóbbi két fordulóban kikaptak az NB II-ben, így hárompontos hátránnyal követik a még feljutó helyen álló Vasast. A szezonból még öt forduló van hátra.

Fotó: eto.hu