Győzelemmel kezdte az új idényt a DAC

By
Updated: júl 22, 2018

Győzelemmel nyitotta a Fortuna liga 2018/2019-es idényét a DAC, a sárga-kékek Pačinda és Vida góljainak köszönhetően 2:1-r múlták felül a Zólyombrézó csapatát. 

Már az új vezetőedzővel, Peter Hyballával utazott Zólyombrézóba a DAC csapata a Fortuna liga új idényének 1. fordulójában.

A sárga-kékek pénteken érkeztek haza Grúziából, szombaton pedig már ismét útra keltek, hogy vasárnap Zólyombrézóban lépjenek pályára. Az Európa liga után több játékost pihentetett a vezetőedző, Ljubičić csak csereként lépett pályára, míg Kalmár Zsolt nem utazott a kerettel.

A mérkőzés elején a hazaiak voltak veszélyesebbek, a 8. percben Mikuš lövését Macej ütötte ki, majd Opoku hibázott. A 20. percben Tretyakov beadását Vida fejelte kapura, Kuciak kapusnak nagyot kellett nyújtózni. A 29. percben Vida Kristopher ment el a jobb oldalon, beadását Bayo fejelte kapura, a hálóőr még védeni tudott, de a kipattanót Pačinda a kapuba küldte – 0:1. A 37. percben Bayo tört be balról a tizenhatosba, passzát Tretyakov fölé rúgta.

Aktívan kezdett a Zólyombréző, a 47. percben Leško lövését Macej fogta. Az 50. percben egyenlítettek a hazaiak, egy baloldali szabadrúgás után Mikuš fejjel volt eredményes – 1:1. A 73. percben Bayo fejjel megtolt labdáját Vida az oldalhálóba küldte. A 79. percben veszélyeztettek a hazaiak, Mejri lövése szállt nem sokkal mellé. Egy perccel később Bayo egyedül törhetett kapura, de a hazaiak védője az utolsó pillanatban becsúszva menteni tudott. A 85. percben először Vida, majd a ötösről Bayo eresztett meg egy lövést, de Kuciak védeni tudott. A 86. percben emberelőnybe került a DAC, Nikolas Mejri három perc alatt két sárga lapot is kapott, így 11 perc játék után a kiállítás sorsára jut. A hosszabbítás első percében Koštrna ment el a jobb oldalon, beadását Kuciak még kiütötte, de a kipattanót Vida Kristopher azonnal a kapuba küldte – 1:2. A hazaiak már erre nem tudtak válaszolni, így győzelemmel kezdte az új idényt a DAC!

Zólyombrézó – FC DAC 1:2

Gólszerzők: Mikuš (50.) ill. Pačinda (29.), Vida K. (91.)

Piros lap: Mejri (88.)

Zólyombrézó: Kuciak – Magda, Krivák, Bartoš, Turňa – Obročník, Baran – Opoku (66., Wiezik), Leško, Breznaník (75., Mejri) – Mikuš

DAC: Macej – Koštrna, Huk, Šatka, Davis (92., Záhumenský)- Vida K., Vida M., Herc – Pačinca, Bayo, Tretyakov (60., Ljubičić)