Folytatódik a remek szereplés, Nagyszombatban is győzött a DAC

By
Updated: november 28, 2020

Folytatja remek szereplését a DAC, a sárga-kékek a Fortuna liga 15. fordulójában a Nagyszombat otthonában diadalmaskodtak 0:2 arányban. 

Teljes kerettel állt fel a DAC a kerületi rivális otthonában és jól is kezdte a mérkőzést. A 11. percben Divković kapott remek labdát a jobb oldalon, majd ballal leadott lövését a nagyszombati kapus hárította. Egy perccel később egy hosszú labdát Divković remekül vett le a hátvédek között, majd közelről rúgott kapura, de Rusov remekül védett. A 21. percben Turňa jobboldali beadását Pačinda fejelte fölé. Az első félórában egyértelműen a DAC volt aktívabb, több támadást vezényelt és veszélyes helyzeteket alakított ki. A 44. percben Kalmár szabadrúgása után a tizenhatoson belül Kružliak fejelt kapura, de a labda fölé szállt. 

Remekül kezdte a második félidőt a DAC. A 49. percben Kalmár szabadrúgása Rusov kezében landolt. Az 56. percben Balić hosszú labdája Ramirezhez került, aki a kapu előtt nem hibázott – 0:1. Nem tartott sokáig a DAC egy gólos előnye, a 60. percben Divković szöglete a hosszú oldalon Nicolaescu elé került, aki közelről lőtt a kapuba – 0:2. A 67. percben egy baloldali beadás után Kaprál fejesét Jedlička bravúrral védte, a kipattanót Pačinda küldte kapura, de a DAC kapusa ismét remekelt. Ez volt a Spartak legveszélyesebb helyzete a mérkőzés során. A 78. percben Balić remek indítását Divković passzolta Nicolaescu elé, aki kevéssel lőtt fölé. Két perccel később Davis parádés beadása után ismét Nicolaescu fejelt fölé. A vezetés ellenére is a DAC volt aktívabb, szétesett a Nagyszombat, nem tudta veszélyeztetni a sárga-kékek kapuját.

Spartak Nagyszombat – FC DAC 0:2 (0:0)
Gólszerzők: Ramirez (56.), Nicolaescu (60.)
Nagyszombat: usov – Turňa, Grič, Mihal, Miković – Kóša (71. Kolesár), Savvidis – Saymon (83. Benovič), Vlasko (55. Bamidele Isa), Yao – Pačinda (83. Olejník).
DAC: Jedlička – Blackman (90+2. Sommer), Müller, Kružliak, Davis – Nebyla (46. Nicolaescu), Schäfer, A. Balić (90+2. Njie) – Divković (85. Sharani), Kalmár, Ramírez (85. Andzouana).