Egy gólos vereséget szenvedett a DAC a Partizan otthonában

By
Updated: júl 22, 2021

Egy gólos vereséget szenvedett a DAC Belgrádban az Európai Konferencia Liga 2. selejtezőkörének első mérkőzésén. A Partizan nagy fölényben játszott, de a remekül védő Jedlička csak egy gólt engedett a hálójába. 

Csaknem 13 ezer néző előtt, igazi futball hangulatban zajlott a találkozó, így várható volt, hogy a hazai gárda azonnal lerohanja a DAC csapatát.

Jedlička már a 2. percben nagy bravúrt mutatott be, Jovič parádésan védte. Az első perctől kezdve nagy nyomás alatt tartotta a Partizan a DAC csapatát. A 7. percben Divković készített le egy labdát Schäfer számára, de a tizenhatosról leadott lövése mellé szállt. A 12. percben forró pillanatok zajlottak a DAC kapuja előtt, Gomez kapott remek labdát a tizenhatosban, lövését Jedlička bravúrral védte, majd egy beadás után a labda visszapattant Jović elé, aki ollózva mellé lőtt. A 18. percben Uroševič baloldali beadását Ricardo háttal a kapunak, sarokkal küldte a kapu mellé. A 19. percben vezetést szerzett a Partizan, Marković kapott labdát a tizenhatos vonalán, egy remek lövéssel pedig a hálóba talált – 1:0. Továbbra is veszélyesen futballozott a Partizan, a 35. percben Pantić baloldali beadását Gomez vette át, majd egyből kapura lőtt, de Jedlička remekül védett.

Az 51. percben Jović a jobb oldalon került helyzetbe, Verát kicselezve kapura lőtt, de Jedlička parádézott, majd a kipattanó során Pantić elől mentett nagyot a DAC kapusa. Egy perccel később Miljković beadását Gomez fejelte fölé. A 71. percben Ricardo lövését kellett hárítani, a kipattanót Gomez próbálta éles szögből kapura lőni, de a DAC legjobbja, Jedlička ismét védett. A DAC támadásban többnyire pontatlan volt, Nicolaescu és Brunetti lövése is fölé szállt. Az utolsó negyedórára kiegyenlítődött a játék, a dunaszerdahelyi gárda jobban bírta a tempót, de kimondott helyzetbe nem került. Az eredmény már nem változott, végül egy gólos vereséget szenvedett a DAC a Partizan otthonában. A visszavágóra július 29-én kerül sor a MOL Arénában.

FK Partizan – FC DAC 1:0 (1:0)
gólszerző: Marković (19.)
Partizan: Stojković – Miljiković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Jojić (74. Šćekić), Zdjelar – Marković (74. Holender), Pantić, Jović (61. Natcho) – GomesSárga lapok: Jović (13.) ill. Vera (13.), Balić (22.)
DAC: Jedlička – Kružliak, Beskorovainyi, Brunetti – Vera, Fábry (60. Nebyla), Balić (75. Njie), Schäfer, Moumou (61. Ciganiks) – Divković (75. Nicolaescu), Taiwo (80. Sharani)

Fotó: partizan.rs

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.