18 hónap eltiltás után vissza a lelátóra

By
Updated: marec 8, 2016

2014. október 14-től egészen ez év február 28-ig nem látogathatta DAC mérkőzéseit Domonkos Roland, akit azért büntettek meg, mert abban az évben a DAC-Slovan mérkőzésen a szurkolók trágár rigmussal illették a rend őreit, akik szerint ezt Domonkos Roland kezdeményezte. A büntetés letelt, az YBS elnöke a DAC – Szakolca mérkőzésen ismét teljes erőbedobással szurkolt kedvenceinek.

Milyen érzés volt másfél év után végigszurkolni a DAC meccset?

Kimondhatatlanul, hihetetlenül jó. Szívszorító érzés volt újra a lelátóról, a szurkolótársaimmal együtt buzdítani a csapatot.

Hogy élted meg az eltiltás időszakát?

Mindezek ellenére aktívan bekapcsolódtam a szurkolói életbe. Minden DAC meccsen ott voltam, csak a kerítésen kívülről buzdítottam a csapatot. Ugyanúgy szerveztem a szurkolói túrákat, buszokat, jegyeladást. A koreográfiák kidolgozásában, kivitelezésében ugyanúgy segédkeztem, már amennyiben volt. Jótékonysági gyűjtés szervezése által is próbáltam hasznossá tenni magam, ami egész jóra sikeredett, az összegyűjtött pénzösszeget a dunaszerdahelyi gyermekosztálynak adományoztunk. Az YBS Fanklub vezetésével, hivatalossá tételével próbáltam kitölteni teljes mértékben ezt az időt.

A szurkolók minden mérkőzésen drapériát húztak és a nevedet skandálták. Gondolom ez erőt adott neked.

A hazai meccseken a molinó kihúzásával próbálták megmutatni az igazságtalan és elfogadhatatlan „ítéletet“. Az emberek visszajelzései alapján, amit ezúton is köszönök, tudtam, hogy a stadionban a helyem. A bíztató szavak, bátorításuk, megértésük és együttérzésük, nagy erőt adott, könnyebbé tették a várakozás időszakát.

Az YBS hivatalosan is megalakult, mit jelent ez a szurkolók számára, milyen előnyei vannak?

Többszöri próbálkozás és visszautasítások ellenére végre sikerült hivatalossá tenni, bejegyeztetni a DAC legnagyobb szurkolói csoportját, az YBS-t. Vannak tagjaink és szimpatizánsaink. A szervezethez való tartozás jó érzését növeli, stabilizálja, biztonságérzetet ad. Több kapu nyílik meg előttünk, pályázatokat nyújthatunk be, YBS rendezvényeket szervezhetünk, a szervezeti célok jobban, gyorsabban és eredményesebben valósíthatók meg. Egyik fő kiváltsága az YBS Fanklub tagsági kártya. A kártya tulajdonosa elővásárlási joggal rendelkezik busz, illetve idegenbeli mérkőzések jegyeire, és kedvezményekre jogosult különböző üzlet és egyéb YBS által rendezett eseményekre.

Mi várható a jövőben, ami a szurkolókat érinti, esetleg B-közép kártya?

A B-Közép kártyát többek közt az végett lett kitalálva, hogy azoknak a szurkolóknak, akik rendszeresen a B-Középbe járnak ,legyen meg a biztos helyük, mert sokszor tele van idegenekkel, akik csak pár meccsen jelennek meg. Ezzel nem azt akarjuk elérni, hogy ők ne jöjjenek, csak találják meg a helyüket a lelátón. Így szeretnénk nagyobb összefogást és egységet kialakítani annál, mint amekkora eddig volt.

pixbox_kertesz_ladislav

https://www.facebook.com/events/828403835283370