Interjú: Két bronzéremmel zárta az idényt Vida Kristopher

By
Updated: júl 22, 2020

Eseménydús idényt zárt a DAC korábbi és a lengyel Piast Gliwice jelenlegi játékosa, Vida Kristopher, aki két bronzérmet is szerzett. Ősszel még a DAC sikereiért küzdött és a csapat legjobb góllövőjeként hagyta el a bajnokságot, tavasszal pedig már a lengyel bajnoki címvédő színeiben küzdött a sikerért. A 25 éves játékost az elmúlt idényről kérdeztük. 

Hogy értékelnéd a futball szempontjából az elmúlt félévet?

Rendhagyó és egyben nagyon érdekes volt ez az elmúlt fél év. Nem számítottam arra, hogy az igazolásom után 2 héttel minden megáll és karanténba kell vonulni. Nehéz időszak volt, de a visszatérés után jól folytattuk a bajnokságot. Nekem is alap emberré sikerült válnom és rengeteg percet tudtam a pályán tölteni. Rengeteg mindenben fel kellett venni a ritmust, nem vagyok teljesen elégedett a saját teljesítményemmel, de ez a fel év arra nagyon jó volt számomra, hogy a következő szezont a kezdetektől beilleszkedve, teljes erőbedobással tudjam végezni.

A csapattal bronzérmet szereztetek. Elégedett vagy az eredménnyel?

Természetesen elégedettek vagyunk, hosszú szezon van a hátunk mögött, szerettünk volna a második helyen végezni. A legfontosabb viszont az volt, hogy a tavalyi bajnoki cím után, amit a klub elért, idén is a dobogón végezzünk és ezzel indulhassunk az Európa ligában.

Az elmúlt félévben azt kaptad a csapattól és a bajnokságtól, amit vártál?

Minden téren azt kaptam, a csapat fantasztikus, a közeg nagyon jó. A bajnokság remek színvonalú, agresszív, nagy iramú. A stadionok pedig eszméletlenek.

Sikerült elérned a tervezett céljaidat?

Az átigazolás szempontjából igen. Ez az év nagyon érdekes és eseménydús volt. Kétszeres bronzérmes lettem idén, az első félév a DAC csapatával is szuper volt hét gólig jutottam. Amikor pedig Gliwicébe igazoltam, a csapat a 6. helyen állt, és végül sikerült a 3. helyen végezni.

Sikerült beilleszkedni a csapatba és sikerült felvenni a lengyel liga ritmusát?

 Kellett egy kis idő, a vírus miatti leállás nem segítette meg a helyzetemet, de egyre jobb formában érzem magam az újra kezdés után. A játékosok pedig mind befogadtak.

Milyen különbségeket látsz  a lengyel és a szlovák bajnokság között?

Sok téren különbözik a két bajnokság. A stadionok mérete és telítettsége, a közvetítés minősége, de a liga színvonala is úgy gondolom, hogy jobb és magasabb a szlováknál. A pályán rengeteget kell futni, nagy iramú mérkőzések vannak, és fizikálisan megterhelőek.

Mi volt az elmúlt félév pozitívuma és negatívuma számodra?

Pozitívum a rengeteg játékperc és a két dobogós helyezés. Negatívum mindenképpen a korona vírus helyzet. Nehéz időszak volt, két hónapig család és edzés nélkül teljesen egyedül voltam.

Nyáron jön az Európa liga. Mit szólnál egy Piast-DAC párharchoz?

Jó mérkőzés lenne! De én azért jobban szeretnem, ha mindkét csapat tovább tudna menetelni, ameddig csak lehet!

Fotó: Piast Gliwice Facebook