Tučný gólja döntött, kupagyőztes a Rózsahegy

By
Updated: máj 1, 2024

A Rózsahegy nyerte a Szlovák Kupát, amely a dunaszerdahelyi Adam Tučný góljával múlta felül a Nagyszombat csapatát. A rózsahegyiek 18 év után hódították el ismét a kupát. 

A mérkőzést a Spartak kezdte jobban, amely megdolgoztatta Frühwald kapust. Először Daniel, majd Kóša és Ofori is próbálkozott. A rózsahegyiek főleg ellentámadásokból próbáltak veszélyeztetni. Az első félidő hosszabbításában Šulek és Takáč kapus nem értette meg egymást, a hálóőr a labda átvétele után megcsúszott, amit kihasznált a dunaszerdahelyi Adam Tučný és közelről a hálóba lőtt – 1:0.

Fordulás után hajtott az egyenlítésért a Nagyszombat. Az 52. percben a tizenhatosban Chrien kézjátékát a VAR segítségével megvizsgálták, de a büntető elmaradt. Növelte a nyomást a Spartak, az 54. percben Ofori bombáját Frühwald szögletre mentette. A 66. percben Domonkos Kristóf is játékba állt, aki épp Adam Tučný helyett lépett pályára. Hiába próbálkozott a Spartak, nem tudta bevenni a rózsahegyi kaput. Ezzel a Rózsahegy 18 év után hódította el ismét a Szlovák Kupát, történelme során másodszor ünnepelhetett. A rózsahegyiek ezzel az Európa Liga selejtezőjében szerepelhetnek a következő idényben.

Slovnaft Cup, döntő:
MFK Rózsahegy – Spartak Nagyszombat 1:0 (1:0)
Gólszerző: +45. Tučný
Sárga lapok: Zsigmund (32.) ill. Koštrna (41.), Paur (76.), Ďuriš (+96.), Mikovič (+96.)
Játékvezető: Kružliak – Ferenc, Vitko – 8.764 néző
Rózsahegy: Frühwald – Gabriel, Hladík (75. Gerec), Chrien, Lavrinčík, Luterán (79. Jackuliak), Malý, Mojžiš (67. J. Maslo), Selecký, Tučný (66. Domonkos), Zsigmund (75. Múdry)
Nagyszombat: Takáč – Azango, Daniel, Ďuriš, Kóša, Koštrna, Mikovič, Ofori, Procházka (75. S. Štefánik), Šulek (60. Paur), Zeljković (75. Bukata)

Fotó: SFZ/Andrej Galica