Csallóközi szurkolói élmények a Franciaországi Európa bajnokságról – 1. rész

By
Updated: júl 5, 2016

A magyar válogatott szereplésétől és természetesen a magyar szurkolók által teremtett hangulattól volt hangos a sportsajtó az Európa bajnokság során. A csapat megmutatta, képes a kimagasló teljesítményre, ezzel összefogták az egész magyar futballtársadalmat. Megteltek a kocsmák, a terek, milliók szurkoltak a magyar válogatottnak, itthon és a helyszínen is.

Ezúttal olyan szurkolókat szólítottunk meg, akik időt és pénzt nem sajnálva kiutaztak Franciaországba, hogy a helyszínen buzdíthassák a magyar csapatot. Elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy jutottak el a helyszínre, hogy élték meg a találkozót és milyen pozitív illetve negatív élménnyel gazdagodtak.

Elsőként Gróf Árpád, a dunaszerdahelyi AG Sport sportszerüzlet tulajdonosa mesélt az élményeiről.

„Nálunk ez általában úgy működik, hogy bízom abban, hogy elég forgalmat bonyolítottam az Adidas számára, és ennek fejében jegyeket ajánlanak fel a mérkőzésekre. Így volt ez most is. Felhívtak, hogy kaphatok 3 jegyet az Európa bajnokságra, nekem pedig csak a neveket kellett leadnom. A magyar-portugál mérkőzést választottuk, mivel Lyon volt a legközelebb hozzánk. Azonnal foglaltunk szállást az interneten. Voltam már pár mérkőzésen Európában, de ilyen hangulatot, ilyen lelkesedéssel teli mérkőzést még sosem éltünk át. Minden teljesen otthonos volt. Ahogy a Master Card reklámja szól, az élmény megfizethetetlen. 15 órát utaztunk autóval, de megérte az élményt. Az ott tartózkodással sem volt probléma, minden rendben volt. Az árak egy kicsit feljebb csúsztak, a város szélén, ahol cégek székelnek, a pizza 11,50 euró volt. Amin nagyon lepődtünk, hogy a stadionba gyorsan ment a beléptetés. Nagyon kevés rendőrt láttunk egyenruhában, talán civilben lehettek. A metrómegállókban is rendőröket vártunk, de jóformán senkit sem láttunk. A Lyon stadionja fantasztikus, a város szélén található, de remekül megközelíthető. Nagyon sok ismerőssel is találkoztunk: Kovács Zoltán, Illés Béla, de rajtuk kívül is sok ismert ember fordult meg a stadionban. Először voltam Franciaországban, de kellemesen meglepődtem. Voltam már Lengyelországban is az Eb-n egy orosz-görög mérkőzésen, az is remek volt, viszont itt a hangulat leírhatatlan volt. Egyetlen egy negatívum az volt, hogy a mérkőzés alatt a napsütés miatt a pálya egyik fele árnyékban volt, a másik pedig napfényes. De ezen kívül minden fantasztikus volt.“

https://www.facebook.com/events/828403835283370