Magabiztos győzelmet aratott Zólyombrézóban a DAC

By
Updated: máj 5, 2024

Magabiztos, 0:3-as győzelmet aratott a DAC a Zólyombrézó otthonában a Niké Liga rájátszásának 8. fordulójában. A sárga-kékek továbbra is harcban vannak a nemzetközi kupaszereplésért.

Nem hozott sok izgalmat az első félóra, komoly helyzet egyik oldalon sem alakult ki. A 32. percben Brunettei fejelt le egy labdát Trusa számára, aki centikkel lőtt mellé. Az ellentámadás végén Kováčik passza után Yirajang térhetett egyedül kapura, de Popović hatalmas bravúrral védett.

Helyzettel kezdődött a második félidő a DAC számára, a 49. percben a csereként beállt Redzić talált a kapu mellé. A 62. percben vezetést szerzett a DAC, Ramadan beadását Trusa küldte a hálóba – 0:1. A 69. percben Assinor kapott labdát a tizenhatos vonalán, veszélyes lövését Popović bravúrral mentette szögletre. A 72. percben növelte előnyét a DAC, Andzouana beadását a védők kifejelték, de a kipattanót Vitális 15 méterről a hálóba küldte – 0:2.  A 78. percben már hárommal vezetett a DAC! A hazai védők ezúttal nem értették meg egymást, egy középre adott labdára egyik védő sem indult, Redzić viszont igen, aki kicselezte a kifutó kapust is és az üres hálóba gurított – 0:3.

Niké Liga, 8. forduló rájátszás:
Zólyombrézó – FC DAC 0:3 (0:1)
Gólszerzők: Trusa (62.), Vitális (72.), Redzić (79.)
Sárga lapok: Bajo (43.), Paraj (61.), Faško (71.) – Herc (51.), Ramadan (82.)
Játékvezető: Kružliak – Pozor, Vitko – 1.085 néző
Zólyombrézó: Danko – Marković (77. Okunola), Mrva, Mielke (77. Oravec) – Kováčik, Bajo, Chyla (66. Faško), Sanusi – Galčík (K), Paraj, Yirajang (56. Assinor)
DAC: Popović – Andzouana (K) (84. Dolček), Csinger, Kacharaba, Brunetti, Mendez (46. Yapi) – Herc (59. Ramadan), Dimun, Vitális – Trusa (77. Charatin), Koné (46. Redzic)