Nagy Dominikért fogtak össze a dartsosok Dunaszerdahelyen

By
Updated: december 21, 2022

Példaértékű összefogásra került sor december 10-én, Dunaszerdahelyen, ahol a Dunaszerdahelyi Darts Club szervezésében páros darts verseny zajlott – mindez jótékonysági céllal. A versenyen összegyűlt pénzösszeggel a 9 éves Nagy Dominik gyógyulását támogatták.

Dominiknál több éve agydaganatot diagnosztizáltak. Hosszú, 10 órás agyműtéten esett át, ami után teljesen lebénult és elvesztette beszédkészségét. Pár hét után kezdte el újra mozgatni végtagjait. Azóta rendszeresen jár rehabilitációra, aminek köszönhetően jó úton halad a gyógyulás felé. Ez azonban egy lassú folyamat, mivel az erős kemoterápiás kezelés lassítja a fejlődést. A rehabilitáció költségei anyagilag megterhelőek, így a sportbarátok összefogása hatalmas segítség volt annak érdekében, hogy Dominik karácsony előtt és az újévben is minél többször vehessen részt a számára nagyon fontos gyógytornán.

A legjobb versenyzők

A Dunaszerdahelyi Darts Club törzshelyén, a Venezia vendéglőben már a délelőtti órákban rengetegen gyülekeztek, hogy a 11 órára tervezett kezdődobásra mihamarabb maguk mögött tudják a regisztrációt. Összesen 52 versenyző állt a dobóvonalhoz: Dunaszerdahelyről és környékéről, valamint más járásokból is érkeztek amatőr és félprofi dartsosok. Az egész napos megmérettetés legjobb versenyző-párosa végül Bugár Sándor és Végh Norbert lett, akik a hazai klubot erősítik.

Az eseményen összesen 1000 € gyűlt össze, amelyért nagyon hálásak voltak Dominik szülei!

A sportolunk.sk oldal által meghirdetett liciten végül 150 euróért kelt el a meghirdetett mez, amely szintén nagy segítségnek bizonyul. Az MFK Kisudvarnok sportegyesület pedig december 26-án, 10 órától karácsonyi futást szervez, melyre mindenkit szeretettel várnak. A rendezvény teljes bevétele szintén Nagy Dominik részére lesz felajánlva. Az esemény részleteiről a facebook-eseménynél olvashatnak:

https://www.facebook.com/events/1135868603734441?ref=newsfeed

(fotó és szöveg by bété)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370