Vesztes állásból fordított és ismét győzött a DAC!

By
Updated: október 20, 2018

Fordulatos mérkőzésen győzött a DAC csapata a Zólyombrézó ellen, a sárga-kékek vesztes félidő után fordítani tudtak és sorozatban negyedik bajnoki mérkőzésén is behúzták a három pontot. A mérkőzés hőse ismét Bayo volt, aki két találattal vette ki részét a sikerből. 

Megkezdődött a Fortuna liga alapszakaszának visszavágója, a dunaszerdahelyi gárda a 11. fordulóban a Zólyombrézó együttesét látta vendégül.

Azonnal góllal végződött a DAC első komolyabb támadása, a 4. percben Davis baloldali beadását Bayo fejjel küldte Kuciak hálójába – 1:0. A 12. percben újabb beszélyes helyzetet dolgozott ki a DAC. Bayo iramodott meg a bal oldalon, a visszafelé passzolt labdáját Herc nem érte el, az érkező Kalmár lövése a kapufán csattant. A 13. percben egyenlítettek a vendégek, Obročník kapott egy labdát a tizenhatos vonalán, lövése a jobb sarokban kötött ki – 1:1. A 15. percben Herc szerzett labdát a saját térfelén, egy hatalmas sprint után a kapu elé került, de lövés helyett passzra szánta el magát és a vendég védelem közbelépett. A 20. percben Mikuš próbált egy távoli lövést, de pontatlanul. Egy perccel később viszont már vezettek a vasgyáriak, Mikuš vett le egy labdát a tizenhatosban, Leško lövése pedig Breznaník érintésével a hálóban kötött ki – 1:2. A 28. percben Bayo egyenlíthetett volna, de fejjel pontatlan volt. Folyamatosan hajtott az egyenlítésért a DAC, a 31. percben Vida Kristopher, a 37. percben Bayo próbálkozott fejjel. A 42. percben Kalmár három játékost is kicselezett, de lövése centikkel mellé szállt.

Veszélyesen kezdte a második játékrészt a vendégcsapat, a 47. percben Breznaník lövése szállt nem sokkal mellé. A 49. percben jött az egyenlítés, egy lefelejt labdát Bayo az ötösről vágott a hálóba – 2:2. Az 51. percben ismét Breznaník került helyzetbe, de baloldali lövése mellé szállt. Folyamatosan fölényben játszott a DAC, a sárga-kékek küzdöttek a győztes találatért. A 61. percben Bayo, a 70. percben Mikuš fejese szállt mellé. A 72. percben Kalmár beadása után Vida Kristopher fejese szállt centikkel mellé. A 85. percben megtört a jég, Kalmár 22 méterről leadott lövése a hálóban kötött ki – 3:2.

A találkozó végéig már az eredmény nem változott, újabb sikert ünnepelhetett a találkozóra kilátogató 7515 néző!

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – FK Zólyombrézó 3:2 (1:2)

Gólszerzők: 4., 49. Bayo, 85. Kalmár – 12. Obročník, 21. Breznaník