Parádés gólokkal győzött a DAC a Besztercebánya ellen

By
Updated: august 14, 2022

Magabiztos győzelmet aratott a Fortuna liga 5. fordulójában a DAC, a sárga-kékek esélyt sem adtak ellenfelüknek és 3:0-ra múlták felül az újonc Besztercebányát. 

Az első komoly helyzet már a 2. percben érkezett, de a vendég oldalról, amikor is Záhmenský 18 méterről leadott lövését Veszelinov védte. A 14. percben kényszerű cserét hajtott végre Adrián Guľa, ugyanis Eric Davis megsérült és nem folytathatta a játékot. A 17. percben kisebb kavarodás alakult ki a DAC kapuja előtt, a helyzetet Kupčík oldotta meg, aki a kapu fölé küldte a labdát. Az első félidő legnagyobb helyzete a 32. percben alakult ki. Krstović csapott le Ľupták passzára, a DAC támadója jobbról kapura tört, de lövését Hruška bravúrral védte. A kipattanót Balogh küldte a kapu fölé. Az első félidő hosszabbításában csak összejött a vezető találat a DAC számára. Szánthó végezhetett el szabadrúgást 20 méterről és parádésan tekert a hálóba – 1:0.

Jól kezdte a második félidőt a vendégcsapat, mindjárt a 46. percben egy baloldali szabadrúgás után Uhrinčať maradt le a beadásról az üres kapu előtt. Az 51. percben pályára lépett, majd két perccel később gólt szerzett Ammar Ramadan. Káčer remekül indította Veselovskýt, aki Ramadan felé passzolt, a DAC játékosa két védőt is kicselezve került a kapu elé és nem hibázott – 2:0. A 66. percben újabb gólt szerzett a DAC, Veselovský beadását Nicolaescu fejjel tette Krstović elé, aki az ötösről nem hibázott – 3:0. A mérkőzés további részében is a DAC kontrollálra a játékot. Többet birtokolta a labdát és folyamatosan veszélyes volt a vendégek kapujára.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – MFK Dukla Besztercebánya 3:0 (1:0)
Gólszerzők: Szánthó (45.+), Ramadan (53.), Krstović (66.)
Sárga lapok: Kružliak (88.)
Játékvezetők: Kišš – Vorel, Weiss – 4368 néző
FC DAC: Veszelinov – Blackman, Kružliak, Muhamedbegovic, Davis (14. Ciganiks) – Balogh (51. Nicolaescu), Dimun, Káčer – Szánthó (51. Ramadan), Krstović (72. Hahn), Veselovský (72. Moumou)
Besztercebánya: Hruška – Uhrinčať, Kupčík, Pišoja, Záhumenský – Willwéber (62. Mazan), Ľupták – Slávik (84. Köröš), Richtárech (72. Gašparovič), Polievka (84. Hanes) – Faško

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.