Magyar játékos is pályára léphet a Vikingur mezében a DAC ellen

By
Updated: júl 18, 2022

Már szerdán sor kerül az Európa Konferencia-liga 2. selejtezőkörében a Vikingur-DAC találkozóra, a sárga-kékek már hétfőn elutaznak a Feröer-szigetekre.

A mérkőzés természetesen nagyon fontos a DAC számára, viszont egy különleges esetre a Vikingur Gøta csapatában is felfigyelhetünk. A feröeri csapatban egy magyar játékos is szerepel, mégpedig a 20 éves Turi Géza Dávid.

A Vikingur csapata az egyik legkisebb településen található, amely nemzetközi kupamérkőzést játszik, ugyanis Gøta városát mindössze 656 személy lakja. Ebből kifolyólag a csapat a fővárosban, Torshavnban a nemzeti stadionban rendezi kupamérkőzéseit. Turi Géza Dávid családjával együtt került a Feröer-szigetekre.

Édesapja neve ismerős a magyar szurkolók számára. Turi Géza  a bajnok Klaksvik kapusedzője, de hasonló funkciót tölt be a válogatottnál is. Legutóbb például a Klaksvik Bajnokok Ligája selejtezőjén a kispadon, cserejátékosként is helyet kapott. A Klaksvik kis híján csodát tett a norvég bajnok Bodø Glimt, ugyanis az első mérkőzésen ugyan kikapott 3:0-ra, a visszavágón legyőzte a norvég együttest 3:1 arányban. Turi Géza nem mellesleg magyar bajnoki címet szerzett a Zalaegerszeggel, a ZTE mezében például a Manchester United elleni Bajnokok Ligája selejtező visszavágó mérkőzésen csereként lépett pályára.

A 20 éves Turi Géza Dávid a Vikingur tehetséges játékosa, a klub neveltje és középpályás poszton szerepel. Már 19 évesen, a 2020-as idényben bemutatkozott a felnőtt csapatban. A Vikingur a Konferencia liga 1. selejtezőkörében kettős győzelemmel búcsúztatta a gibraltári Europa FC csapatát. Az idegenbeli mérkőzésen ráadásul a fiatal Turi gólpasszal járult hozzá a sikerhez. Turi Géza Dávidot a 2021-es évad legjobb fiatal játékosnak választották.

Fotó: Twitter

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.