Hyballa: A DAC történetének legfiatalabb csapata lépett pályára

By
Updated: november 3, 2018

Egy gólos győzelmet aratott a DAC a Nyitra felett, a sárga-kékek egyetlen találatát Vida Kristopher szerezte. A mérkőzést csaknem 8500 néző látta, a hangulatot a nyitraiak vezetőedzője is kiemelte. 

Peter Hyballa (DAC): 

A mérkőzés előtt más elképzeléseink voltak a kezdőcsapattal. Tretiakov kezdőként lépett pályára, viszont egy nappal korábban megsérült, így nem játszhatott. Középen Bednár kapott lehetőséget, a tízes poszoton pedig Herc szerepelt. Egész héten a védekezéssel és a rögzített helyzetekkel foglalkozunk, ugyanis a Nyitra remekül végzi el a rögzített helyzeteket. Ezúttal a taktikán is változtattunk. Korábban nyitott futballt játszottunk, ezúttal többnyire a védekezésre fókuszáltunk. Az utolsó 20 perc már küzdelem volt. Büszke vagyok a játékosokra, ugyanis a DAC történelmének legfiatalabb, 21,7 életkorú kezdőcsapata lépett pályára. A játékosok összetartottak és behúzták a mérkőzést.

Ivan Galád (Nyitra):

Így kellene kinéznie a futballnak Szlovákiában, mint itt Dunaszerdahelyen. Kiváló hangulat és mindkét csapat futballozni akart. Próbáltunk gólokat szerezni, de nem sikerült. Értékelem, hogy a játékosok az utolsó percig próbáltak fordítani az eredményen. Gratulálok a hazai csapatnak a szép stadionhoz, a remek hangulathoz. Hozzájárultunk a kiváló futballhoz.