Vida Kristopher góljával verte a Nyitrát a DAC

By
Updated: november 3, 2018

Feledtette a Nagymihályon elszenvedett vereséget a DAC csapata, a sárga-kékek a Fortuna liga 14. fordulójában Vida Kristopher góljával 1:0-ra múlta felül a Nyitra csapatát.

Kalmár Zsolt nélkül kellett pályára lépnie a DAC csapatának, a sárga-kékek középpályása Nagymihályban megkapta ötödik sárga lapját, így egy mérkőzést kénytelen kihagyni. A mérkőzés előtt a szurkolók egy egész lelátós élő koreográfiával emlékeztek a brutális 2008-as szurkolóverés tizedik évfordulójára.

Óvatosan kezdett mindkét együttes, nagy küzdelmek folytak a két tizenhatos között. Nagy hangsúlyt fektettek a védelemre, így kevés helyzet adódott mindkét térfélen. Az első komoly lehetőség Bayo előtt adódott a 14. percben, a DAC támadója a tizenhatoson belül jobbal lőtt mellé. A 19. percben Záhumenský jobboldali beadását Herc küldte a kapu mellé. A másik oldalon a nyitraiak több szöglethez is jutottak, de ezekből nem tudtak helyzetet kialakítani. A 30. percben Herc kapott remek indítást a bal oldalon, beadására Vida Kristopher érkezett, aki nem hibázott – 1:0. Két perccel később Bayo törhetett kapura, de gyenge lövését Hroššo magabiztosan védte. A másik oldalon Chobot próbálkozott, de nem találta el Jedlička Kapuját.

Jobban kezdte a második félidőt a DAC, a 48. percben Herc baloldali beadását Vida Kristopher küldte egyből kapura, de a nyitrai védelem szögletre mentett. Az 56. percben Chovanec eresztett meg egy lövést vagy 30 méterről, Jedlička számára nem okozott problémát. A 60. percben remek támadást vezényelt a DAC, Vida Kristopher beadását Herc próbálta egyből kapura küldeni, de Hroššo hárítani tudott. A vezető találat ellenére is a DAC volt az aktívabb, főleg Vida Kristopher okozott problémát a nyitrai védőknek. A 70. percben Bayo fején maradt a második találat, a DAC támadója Vida beadását fejelte fölé. A 76. percben egy újabb remekakció végén Bayo ollózva küldte a labdát a kapu fölé. A 84. percben első labdaérintéséből Šimčák szerezhetett volna gólt, de lövése mellé szállt. A 90. percben Herc eresztett meg egy lövést 25 méterről, de a remekül védő Hroššo hárított. A hosszabbításban Vestenický az ötösön éles szögből próbálkozott, de Jedlička védeni tudott.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – FC Nyitra 1:0 (1:0)

Gólszerző: Vida Kristopher (30.)

Sárga lapok: 90. Jedlička –  43. Kunik, 60. Kóňa, 66. Fábry

8.474 néző

FC DAC: Jedlička – Záhumenský, Šatka, Huk, Davis – Herc, Bednár, M. Vida – K. Vida, Bayo, Divković (83. Šimčák)

Nitra: Hroššo – Kuník, Farkaš, Niba, Chovanec – Kóňa, Šimončič – Charizopulos (70. Cherednychenko), Vestenický, Chobot (56. Fábry)- Taiwo (85. Guláš).