Guľa: Minden adott, hogy jó teljesítményt nyújtsunk!

By
Updated: júl 19, 2022

Már az Európa Konferencia-liga 2. selejtezőkörére készül a DAC csapata, amely július 20-án, szerdán a Vikingur ellen lép pályára a Feröer-szigeteken. 

A csapat legfontosabb célja, hogy sikeresen vegye az első akadályt. „A legfontosabb, hogy megismerkedjünk a pályával. Műfüves pálya van itt, de jó minőségű. Minden adott, hogy jó teljesítményt nyújtsunk. Fontos lesz, hogy koncentráltan játsszunk. Két mérkőzésből álló párharc, az elsőt játsszuk idegenben. Fontos, lesz, hogy odategyék magukat a srácok. A küzdelem és a csapatszellem ha ott lesz, akkor a minőségünk megmutatkozik. Készen állunk arra, hogy jól vegyük az első akadályt és a visszavágóra olyan eredményt érjünk el, hogy tovább jussunk.“ – nyilatkozta Adrián Guľa vezetőedző.

Már hétfőn elutazott a Feröer-szigetekre a DAC csapata, amely nagy előny a játékosok számára. „A Liptószentmiklós után regenerációt tartottunk. Hétfőn otthon edzettünk és kihasználtuk a lehetőséget hogy egy nappal előbb jöhettünk.  Sokan nem tudják, de a Feröer-szigetekre nem olyan egyszerű eljutni, mint ahogy azt gondolják. Specifikus az időjárás, megtörtént hogy a csapat nem tudott leszállni és egy nappal később játszottak. A klub mindent megtett azért, hogy előbb jöhessünk, ami jó döntésnek bizonyult. Kihasználtuk, hogy felkészítsük a csapatot regenerációval vagy videózással. Klasszikus rezsimben folytatjuk. Örülök, hogy előbb jöttünk. A csapatnak spórolni kell az energiával.  Remélem, ez segít a holnapi mérkőzésen.“

A játékoskeretből sérülés miatt többen is hiányoznak, ennek ellenére jó erőben a DAC. „Hahn János nincs velünk, megsérült a hétvégi mérkőzésen. Nehéz megjósolni a gyógyulásának időtartamát. Szintén nem jött rendbe Balogh Norbert, akinek kisebb izomsérülése van. Örülök, hogy Kalmár Zsolt velünk jött, aki ugyan még nem léphet pályára, de itt van velünk, fontos része a csapatnak. A többiek rendben vannak. Szánthó Regő rendbe jött, a többiek pedig készen vannak. Njie nem tudott ide utazni a vízum miatt. Az új igazolás, Rysvanis szintén velünk van, sikerült feltenni az UEFA listára.“

A játékosok olyan eredményt szeretnének elérni, hogy meglegyen a továbbjutás. „A csapat készen áll a mérkőzésre, bízunk magunkban. Maximálisan felkészültünk és maximális teljesítményt nyújtunk azért, hogy sikeresek legyünk. Olyan eredménnyel menjünk a visszavágóra, hogy tovább jussunk.“ – vázolta fel Milan Dimun, a DAC középpályása.

A mérkőzést szerdán, 19:00 órától rendezik.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.