Egy magyar válogatott és a DAC korábbi játékosa a Partizan mezében

By
Updated: júl 21, 2021

A DAC hamarosan pályára lép az Európai Konferencia Ligában, a sárga-kékek a 2. selejtezőkörben a szerb Partizan Belgrád ellen próbálják meg kiharcolni a továbbjutást. A szerb gárdában számunkra két ismerős játékos is szerepel majd.

A Partizan neveltje és kis kitérő után ismét a klub játékosa a jobbhátvéd Marko Živkovič. A 27 éves játékos a Vojvodina és a litván Suduva után 2016 januárjában került Dunaszerdahelyre, ahol 2,5 évet szerepelt. 2019 januárjától a Radnicki Nis, majd a Vozdovac játékosa volt, 2021 januárjában igazolt a Partizan csapatához. 2016 őszén Zivkovič szerezte az új MOL Aréna első gólját a Trencsén elleni 2:0-ás győzelem során.

A magyar-szerb kettős állampolgárságú Holender Filip a Honvéd neveltje, 2019-ben igazolt a svájci Lugano csapatához, majd 2020 őszén először kölcsönbe majd végleg a szerb Partizanhoz került. A 26 éves játékos a Honvéddal bajnoki címet szerzett, a magyar válogatott mezében pedig 15 mérkőzésen lépett pályára. A Partizan alapemberének számít, a tavalyi idényben 27 mérkőzésen 9 gólt és 4 gólpasszt szerzett.

Esélyes, hogy mindkét játékos kezdőként kap lehetőséget a DAC ellen.

 

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.