Bayo góljával győzött Rózsahegyen a DAC

By
Updated: november 10, 2018

Tizedik győzelmét aratta a Fortuna liga 15. fordulójában a DAC csapata, a sárga-kékek Bayo találatával 1:0 arányban diadalmaskodtak Rózsahegyen. 

A sérült Šatka nélkül volt kénytelen felállni a dunaszerdahelyi csapat, a válogatott hátvéd helyét Kone vette át. Jobban kezdett a hazai csapat, mégis a DAC szerezhetett volna vezetést. A 8. percben Kalmár került Macík elé, passz helyett a lövést választotta, de a hazai kapus bravúrral védett. A 13. percben egy szabadrúgás során Davis küldte kapura a labdát, de Macík ismét a helyén volt. Többnyire a két tizenhatos közt folyt a játék, mindkét csapat aktívan futballozott. A 40. percben egy hosszú beadás a szabadon lévő Danielhez került, aki a nagy helyzetben mellé lőtt. A 44. percben egy szöglet után Tandir került helyzetbe, de nagy meglepetésre mellé fejelt.

Fordulás után az 54. percben Kochan előtt adódott lehetőség, Kone mellett viszont mellé lőtt. Az 56. percben vezetést szerzett a DAC, Bayo kapott egy remek indítást és éles szögből a hálóba talált – 1:0. Bayo már a kilencedik találatát szerezte ebben az idényben. A találat után feltámadtak a hazaiak, akik az egyenlítésért küzdöttek. A 66. percben Gál-Andrezly kapott egy passzt a védelem mögé, lövését Jelička fantasztikusan védte. Egy perccel később Jonec próbált fejjel egyenlíteni, de mellé lőtt. A 70. percben Bayo passza után Vida Kristopher küldte a kapu fölé a labdát. A 73. percben Kalmár eresztett meg 25 méterről egy parádés lövést, de Macík ismét remekelt. A 75. percben Urdinov a nyakánál fogva rántotta le Hercet, ezért megkapta második sárga lapját és mehetett zuhanyozni. A 86. percben a csereként beállt Gerec előtt adódott egyenlítési lehetőség, de lemaradt a döntő labdáról. A 92. percben Bayo zárhatta volna le a mérkőzést, de helyzete ismét kihasználatlan maradt. A 96. percben egy utolsó szöglethez Macík kapus is feljött, a beadást pont ő fejelte mellé.

MFK Rózsahegy-FC DAC 0:1 (0:0)

Gólszerző: Bayo (56.)

Sárga lapok: Urdinov (28.), Qose (33.), Kochan (46.), Gál-Andrezly (76.) ill. Huk (8.), Záhumenský (37.), Kalmár (43.), Herc (75.), Divković (76.), Jedlička (91.)

Piros lap: Urdinov (75.)

Rózsahegy: Macík – Jonec, Kružliak, Twardzik, Urdinov – Kochan (61. Mustedanagič), Qose – Daniel, Takáč, Gál-Andrezly – Tandir (82. Gerec)

FC DAC: Jedlička – Záhumenský (48. Bednár), Huk, Kone, Davis – Vida M., Herc, Kalmár – Vida K., Bayo, Divković (87. Bilenkyi)