A vártnál súlyosabb Kalmár Zsolt sérülése

By
Updated: apríl 12, 2021

A vártnál súlyosabbnak bizonyul Kalmár Zsolt sérülése, a DAC és a magyar válogatott középpályása ősszel térhet vissza a pályára.

A 25 éves középpályás vasárnap a DAC-Slovan rangadó előtt átvette a 2020-as év legjobb játékosának járó trófeát, hétfőn pedig Budaörsön térdoperáción esett át. Az előzetes tervek szerint már nyár végén visszatért volna a pályára, viszont a sérülése súlyosabb a vártnál.
„Sajnos nincsenek jó híreim. A mai műtét során kiderült, hogy a keresztszalagom nagyobb része is megsérült, amit az MRI vizsgálatok nem mutattak ki. Így azt is műteni kell majd, ezért a mai beavatkozás során kitisztították a térdemet. Jelenleg az elsődleges feladatom az, hogy a gyulladást levigyem a térdemről. Délután már haza is jöhettem a klinikáról, szombaton megyek ellenőrzésre, amikor a varrásokat is kiveszik. Ezt követően, nagyjából két-három hét múlva megműtenék az oldalsó- és a keresztszalagomat is. Ezáltal a felépülésem a vártnál sajnos még hosszabb lesz. Amennyiben minden jól megy, akkor is csak október, november tájékán tudok százszázalékos edzésmunkát végezni” – nyilatkozta a DAC honlapjának Kalmár Zsolt.

A DAC végül 2:2-es döntetlent játszott az ősi rivális Slovan ellen.