Ramirez duplázott, döntetlen a DAC-Slovan rangadón

By
Updated: apríl 11, 2021

Döntetlennel zárult a DAC-Slovan rangadó a Fortuna liga rájátszásának 4. fordulójában. A mérkőzés hőse a DAC támadója, Eric Ramirez volt, aki két góllal járult hozzá a pontszerzéshez. 

Ezúttal is több változást volt kénytelen eszközölni Bernd Storck. Kalmár Zsolt és Schäfer András sérülés miatt nem volt bevethető, Vida Máté még nem épült fel teljesen és Jannick Müller sárga lapos eltiltások miatt hiányzott a kezdőcsapatban. A mérkőzés előtt a szurkolók a stadionnál várták a DAC csapatát, hogy feltüzeljék a játékosokat. Fotóalbum ITT!

A mérkőzés viszont rémálom szerűen kezdődött a DAC számára. Az 5. percben egy hosszú beadást küldtek Pauschek felé, akivel szemben a tizenhatosban Jedlička szabálytalankodott, a megítélt büntetőt Holman Dávid értékesítette – 0:1. A 11. percben Balić szöglete után Ramirez küldte a kapu elé a labdát, Blackman fejesét Ružinský védte. A 20. percben Nono jobbról elvégzett szabadrúgásával meglepte a DAC kapusát, aki kiütötte a labdát. Két perccel később Henty veszélyeztetett jobbról, de a kapus a helyén volt. A 32. percben Čavrić, öt perccel később Andzouana került helyzetbe, de pontatlanok voltak. A 43. percben Nono hosszú beadását Božikov küldte kapura, de Jedlička ismét a helyén volt. A hosszabbításban Blackman ugratta ki remekül Ramirezt, aki kapura törve kicselezte a kifutó Ružinskýt, de lövését a Slovan hátvédjei blokkolták, ráadásul lesen volt.

Fordulás után főszerepet kapott a VAR – videóbíró. Az 51. percben Bajrić Taiwo ellen szabálytalankodott a tizenhatosban, a játékvezető a videóbírót vette segítségül és két perccel később büntetőt ítélt, amit Ramirez magabiztosan értékesített – 1:1. Az egyenlítő gól után többnyire a két tizenhatos között folyt a játék, komolyabb helyzetek nélkül. A 76. percben Strelec szöglete után Bajrić az ötösről küldte a hálóba a labdát – 1:2. A 81. percben a középpályán szerzett labdát a Slovan, Medveděv a jobb oldalon törhetett kapura, lövését Jedlička szögletre mentette. A 88. percben egyenlített a DAC! Davis hajszálpontos baloldali beadását Ramirez fejjel küldte a hálóba – 2:2. Ezzel Ramirez megszerezte 14. találatát a bajnokságban és jelenleg a Fortuna liga legjobb góllövője. A végére már az eredmény nem változott, a forduló rangadóján nem született győztes.

FC DAC 1904 – ŠK Slovan 2:2 (0:1)
Gólszerzők: Ramirez (53.-11m, 88.) ill. Holman 11-ből (6.), Bajrić (76.)
Sárga lapok: Jedlička (6.), Nebyla (60.) ill. Holman (68.)
FC DAC: Jedlička – Sommer, Kružliak, Beskorovainyi, Davis – Blackman, Christie-Davies (46. Taiwo), Nebyla (83. Nicolaescu), Andzouana (68. Divković) – Balić (78. Schäfer), Ramirez
ŠK Slovan: Ružinský – Medveděv, Bajrić, Bozhikov, Pauschek – Nono, De Kamps – Čavrič (72. Daniel), Holman (72. Strelec), Moha – Henty (84. Abena)