Új rekord Dunaszerdahelyen, zsinórban negyedszer győzött a DAC!

By
Updated: apríl 27, 2017

Negyedik győzelmét aratta zsinórban a DAC, a sárga-kékek Pačinda 76. percben szerzett találatával zsebelték be a három pontot. A diadalnak köszönhetően már 13 bajnoki mérkőzés óta veretlen a sárga-kék alakulat!

Marin Ljubicic nélkül lépett pályára a DAC, a horvát csapatkapitány 9 sárga lap utáni eltiltását ötöltötte. A mérkőzés előtt Ján Kozák, a Ligás Klubok Uniójának elnöke és Világi oszkár közösen adták át Marin Ljubicicnak március hónapban elért legszebb találatért járó díjat.

A sűrű eső rányomta bélyegét a játékra, de így is a DAC játszott fölényben. A 8. percben Pačinda eresztett meg egy lövést a tizenhatos vonaláról, Šulla kapus nehezen, de szögletre mentett. Két perccel később Šafranko remek kiugratás után egyedül törhetett volna kapura, de lesen állt. A 27. percben Pačindát sikerült remek helyzetbe a kapu előtt, de szintén lesen volt. A 34. percben ismét Pačinda került főszerepbe, egy kipattanót centikkel a bal kapufa mellé küldött. A 42. percben Slávik kapusnak kellett nyújtózni, Brigant lövését remekül mentette szögletre.

Fordulás után továbbra is támadásban maradt a DAC, de komoly gólhelyzetet nem tudott kialakítani. A 62. percben Kopičar lövését Slávik próbálta védeni, a labda kicsúszott a kezéből és szögletre esett. A 74. percben Brigant indult meg a tizenhatosban, Slávik elé került, gyengén rúgott kapura, de a labdát Slávik ezúttal is szögletre ejtette. Két perccel később jött a vezető találat, Davis szögletét Pačinda fejelte a kapuba – 1:0. Két perccel később Kratochvíl kemény lövésénél Sláviknak kellett nyújtózni. A 85. percben Živkovič lódult meg a jobb oldalon, lövését Šulla csak szögletre mentette.

A győzelemnek köszönhetően két rekord is megdőlt Dunaszerdahelyen! A 29. forduló után 13 bajnoki mérkőzés óta veretlen a DAC, ráadásul sorozatban negyedik győzelmét aratta, amelyre már 1986 óta nem volt példa!

FC DAC 1904 Dunaszerdanhely – FK Szenyice 1:0 (0:0)

Gólszerző: Pačinda (76.)

Sárga lapok: Vida (21.), Aluku (90.)

4.498 néző

FC DAC: Slávik – Živkovič, Huk, Šatka, Davis – Ľupták (70. Kontár) – Vida, Sarr (60. Brašeň), Aluku, Pačinda (88. Michalík) – Šafranko

FK Szenyice: Šulla – Kotula, Ranko, Pillár, Šušolík – Kratochvíl, Kopičár – Brigant, Kováč (86. Pajer), Miklós (57. Kosorin) – Šašinka

Váltsd valóra futball álmodat a Futbalový sen utazási irodával, és utazz el kedvenc csapatod mérkőzésére! Bővebb infó ITT.

https://www.facebook.com/events/828403835283370