Straka Gábor: Szeretnék mihamarabb visszatérni!

By
Updated: júl 13, 2016

A tavaszi idény végétől harcképtelenné vált Straka Gábor, a DAC középpályása, aki bokasérülést szenvedett, az elmúlt hetekben pedig mindent megtesz azért, hogy ősszel ismét pályára léphessen.

Milyen sérülést szenvedtél és hogy halad a rehabilitáció?

Két bokaszalagom volt elszakadva és egy porc darab volt lepercenve. Nem kellett operálni, konzervatív gyógymóddal kezeltük. Hétről hétre javul, már a gyorsabb futásokkal készülök. Szabó Ottóval nagyon sokat dolgozunk a visszatérésemen. Tavasszal, amikor már jött a lehetőség, hogy visszatérhetek, akkor sérültem meg. A B csapattal már játszottam két mérkőzést, az A csapatnál is beugrottam 10-20 pecekre. Két fordulóval a vége előtt egy meccs utáni edzésen egy szerencsétlen mozdulatnál egy párharc során történt a baj. Már a labdás játék is bekapcsolódott, de lassan megy, a boka még nem úgy forog, ahogy kell. Dolgozunk rajta, hogy jobb legyen.

Hogy telt a csapat nyári felkészülés?

Igazság szerint nem nagyon tudok részleteket, mivel külön edzek tőlük. A srácok nem panaszkodnak, rengeteget dolgoznak. Szerencsére sérült nagyon nincs, rajtam és Brašeňon kívül.

Milyen célokkal fogsz nekivágni az új idénynek?

Szeretnék minél hamarabb meggyógyulni. Nem szeretnék időpontot mondani, azon leszek, hogy egészséges legyek és minél előbb visszatérjek.

Nehéz sorozat vár a csapatra, ráadásul hazai pálya nélkül.

Építik az új stadion, ez a helyzet van. A múlt évben is nehéz sorsolásunk volt, mégis jó eredményeket értünk el. Ami problémát okozott, hogy 1-1 mérkőzésen tudtunk jó eredményeket elérni, de sok volt a hullámvölgy. Remélem, idén jobban tudjuk tartani a stabil formánkat.

pixbox_kertesz_ladislav

https://www.facebook.com/events/828403835283370