Győzött, ezüstérmet szerzett és a Konferencia-ligába jutott a DAC

By
Updated: máj 18, 2024

Elvégezte kötelező házi feladatát a DAC, a sárga-kékek a Niké Liga 10. fordulójában győzni tudtak a Zsolna ellen idegenben 2:3 arányban. Ez azt is jelenti, hogy a DAC a tabella második helyen végzett, és az ezüstérem megszerzése mellett rajtolhat az Európa Konferencia-ligában.

Fantasztikus hangulat uralkodott már az első perctől kezdve, a sárga-kék szurkolói az egyik kapu mögötti lelátót csaknem hétszázan töltötték meg. Óvatosan kezdődött a félidő, egyik fél sem akart hibázni az mérkőzés elején. Az első komoly helyzetre egészen a 23. percig kellett várni, amikor is Dimun eresztett meg egy komoly lövést 25 méterről, Belko nagy bravúrral szögletre mentett. Négy perccel később viszont vezetést szerzett a Zsolna. Egy hosszú indítást Gidi fejjel megcsúsztatott, Iľko egyedül törhetett kapura és a kifutó Popović felett a hálóba talált – 1:0. A hosszabbításban egy kontratámadás végén Jambor nagy helyzetből lőtt mellé.

Jól kezdte a második félidőt a DAC. A 48. percben jött is az egyenlítés, Herc elrontott lövésébe Trusa ért bele, a labda pedig a hálóban kötött ki – 1:1. A gól után sem vett vissza a DAC, az 52. percben Ramadan lövését Belko bravúrral tudta csak kiütni. Két perccel később Trusa kapott egy hosszú indítást, a végén pedig pedig Belko mellett a hálóba talált – 1:2. A gólt a videobíró is ellenőrizte, mivel első meglátásra Trusa lesen lehetett, de a játékvezetők megadták a találatot. Tovább folytatódott a DAC remeklése. A 64. percben egy szöglet után Stojchevski kézzel ért a labdához, Kružliak játékvezető ismét igénybe vette a videobírót, amely után büntetőt ítélt. A labdához Trusa állt oda, és magabiztosan értékesítette – 1:3. A zsolnaiak próbáltak javítani a helyzeten, de kevés sikerrel. A 78. percben Jambor közelről próbálkozott, de mellé lőtt. A hosszabbítás 6. percében Ramadan került nagy helyzetbe, de balról mellé lőtt. A szurkolók ezúttal is fantasztikus hangulatot teremtettek, a hosszabbítás végén már zengett az „Európa“ rigmus. A hosszabbítás 12. percében Gidi adott be egy labdát Iľko számára, aki 12 méterről betalált. Szerencsére ez a gól már későn jött, mert a középkezdés után a játékvezető lefújta a találkozót. Ezzel a DAC ezüstérmet szerzett és a következő idényben az Európa Konferencia-liga 2. selejtezőkörében rajtolhat.

Niké Liga, 10. forduló:
MŠK Zsolna – FC DAC 1:3 (1:0)
Gólszerzők:
Iľko (27., +90.) ill. Trusa (47., 54., 67.-11m)
Sárga lapok: Essomba (90.), Hubočan (+90.) ill. Dimun (77.), Trusa (+90.), Popovic (+90.)
Játékvezető: Kružliak – Hancko, Pozor – 1.425 néző
Zsolna: Belko – Stojchevski (79. Adang), Hubočan, Ndjeungoue – Javorček (88. Bari), Sauer, Gidi, Ďatko (79. Hranica) – Bile (79. Essomba), Jambor, Iľko
DAC: Popović – Csinger (63. Kaša), Kacharaba, Brunetti, Andzouana – Dimun, Káčer (46. Ramadan) – Herc (88. Kharatin) – Yapi (71. Mendez), Gouré (88. Redzic), Trusa