Interjú: „Nagyon megbántam, hogy két éve nem jöttem a DAC csapatához!“

By
Updated: jún 15, 2016

Már két éve a DAC játékosa lehetne Kocsis Gergő, aki korábban próbajátékon vett részt Dunaszerdahelyen, az egyezség viszont akkor nem jött össze. Ezúttal viszont minden akadály elhárult, a 22 éves védő lesz a DAC első nyári szerzeménye.

Hogy jött a DAC ajánlata?

Nem egy teljesen újkeletű dolog, mert két évvel ezelőtt már jártam itt. Amikor a válogatottban, az edzőtáborban voltam, ismét felkerestek és nagyon örültem neki.

Sokat gondolkodtál a váltáson?

Nem gondolkodtam egyáltalán, a kérdés csak az volt, hogy a Puskás Akadémiával az átigazolásomat hogy lehet elrendezni. Nagyon örültem neki. Két évvel ezelőtt nagyon megbántam, hogy nem jöttem ide. A közeget, a szurkolókat mindenki ismeri. Nagyon jó dolognak tartom, hogy itt játszhatok.

Milyen célokkal érkezel a DAC csapatához?

Mindenképpen azzal a céllal érkeztem ide, hogy játszani szeretnék, most ez a legfontosabb. 22 éves vagyok, az utóbbi két évem nem úgy sikerült, ahogy azt elterveztem, ezért mindenképp játszani szeretnék. A célkitűzés az első 5 hely lehet, ezt el szeretnénk érni.

Bernd Storck a magyar válogatott bő keretébe jelölt az Európa bajnokság előtt, ráadásul az ausztriai edzőtáborba is meghívott. Meglepett?

Nyilván meglepetés volt, de számomra ez sem volt annyira új keletű dolog, mert ebben az évben két-három alkalommal már szerepeltem az összetartásokon, de az, hogy a 30 fős keretbe behívott, az nagyon nagy meglepetés volt és egyben megtiszteltetés is.

Fotó: profutbal.sk/tasr

https://www.facebook.com/events/828403835283370