DAC: Megérdemelt győzelem Szenyice felett

By
Updated: marec 11, 2016

Két hét alatt negyedik hazai mérkőzését játszotta hazai pályán a DAC és második győzelmét aratta. Legutóbb a 17. fordulóban, a Nagymihály ellen sikerült ilyen arányú győzelmet elérni.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – FK Senica 3:1 (2:1)

Gólszerzők: 26. Sarr, 37. V. Hováth, 52. Stephens – 36. Leško

Sárga lapok: 70. Davis, 76. Stephens – 45. Leško, 70. Šmehyl, 73. Krč, 76. Hladík

Piros lap: 80. Krč

2.166 néző

FC DAC: Tujvel – Brašeň, Michalík, Ljubicic, Davis – Štepanovský (72. Polievka), Huk (57. Ľupták) , Horváth, Pačinda – Sarr (90. Mészáros) – Stephens

FK Senica: Šulla – Mehremič, Pavlík, Hladík, Šmehyl – Morong, Hušek, Kontár, Klec (57. Krč) – Hromada, Leško

Az első tíz percben óvatos játék folyt a pályán, de többet birtokolták a labdát a sárga-kékek. A 14. percben helyzetbe kerültek a vendégek, Morong cselezte be magát a tizenhatosba, de Tujvel korai kifutásával megakadályozta az akciót. A 20. percben Sarr indította Pačindát, akinek bal oldali beadására a kapu előtt senki sem érkezett. A 26. percben vezetést szerzett a DAC, egy szögle,t utáni kavarodásnál Sarr vágta a labdát a hálóba – 1:0. A 36. percben jött az egyenlítés, Kontár indította Leškot, aki Tujvel mellett a kapuba talált – 1:1. Nem tartott sokáig a vendégek öröme, a hátvédek hibája után a labda Horváth Bélához került, aki hidegvérrel a kapuba talált – 2:1.

A második félidő első helyzetéből növelhette volna az előnyé a DAC, de Štepanovský lövésével Šulla elbánt. Az 52. percben növelték előnyüket a sárga-kékek, Sarr lövése után a kipattanót Stephens vágta a kapuba – 3:1. Ezután főleg a két tizenhatos között folytak a küzdelmek, komolyabb helyzet nem alakult ki. A 78. percben egy remek labda után Mehremič került helyzetbe a bal oldalon, de nem találta el a kaput. Két perccel később Krč Stephens ellen szabálytalankodott, de mivel már volt egy sárga lapja, mehetett zuhanyozni. Hatalmas helyzet adódott a vendégek előtt a 85. percben, Hromada először a hazai védelmet találta el, majd Morong lőtt a kapu mellé. A végére már gól nem esett, a DAC történelmében először győzte le három alkalommal ugyan azt a csapatot egy évadban.

Tomislav Marić (DAC): Nehéz mérkőzés volt, tudtuk, hogy a Szenyice nagyon fegyelmezetten játszik. Voltak problémáink az első félidőben, de a másodikban már jobb volt. Gratulálok a játékosaimnak, hogy kiharcolták a három pontot, megérdemelten nyertünk. Minden jót kívánok a Szenyicének a jövőben.

Dušan Vrťo (Szenyice): A mérkőzés megmutatta, miben maradtunk el, ez pedig az agresszivitás volt. Az első félidőben többször vesztettünk labdát és az ellenfél ellentámadásokhoz jutott. Több helyzetünk volt, mint legutóbb a Miava ellen. A Dunaszerdahely csapata jól játszott, megérdemelten győzött.

 pixbox_kertesz_ladislav

https://www.facebook.com/events/828403835283370