Világi Oszkár az ETO FC Győr új tulajdonosa

By
Updated: február 3, 2022

Világi Oszkár, a MOL-csoport vezérigazgató-helyettese, a MOL igazgatóságának tagja lett a Győri ETO FC-t működtető cég, az ETO Futball Sportszervező és Szolgáltató Kft. új tulajdonosa – jelentette be a dunaszerdahelyi labdarúgóklubot (DAC) is tulajdonló szakember Dézsi Csaba András, Győr  polgármesterével közös sajtótájékoztatón csütörtökön Győrben.

Világi Oszkár elmondta: célja egyrészt az, hogy a csapat visszakerüljön a NB I-be. A „következő szezon elejére készen kell lennie a csapatnak arra, hogy feljusson“ – fogalmazott. Hozzátette: további cél, hogy igazi szurkolói közösség épüljön Győrben.
Kifejtette, hogy „a kluboknak közösségteremtő erejük van“ és szeretné, ha ez az ETO FC-nél is ismét megjelenne, ahogy a DAC-nál is tapasztalni lehet.
„Azt szeretnénk, hogy az emberek érezzék“, újra van egy olyan csapatuk, amit szeretni tudnak. „Mindent megteszek ezért, de emberek, támogatók és szurkolók nélkül nem lehet“ – nyilatkozott.
Elmondta, hogy a folytatásban a jelenlegi csapatnak adna bizalmat és szeretné, hogy a győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia tehetséges növendékei is hangsúlyosabb lehetőséget kapjanak a szereplésre. Kiemelte: a csapat úgy tud majd jól építkezni, ha az infrastrukturális háttér is fejlődik.
Reményét fejezte ki, hogy a stadion körüli tulajdonosváltás a közeljövőben tisztázódik és sikerül az új tulajdonossal megegyezni a stadion és pálya használatát illetően. Világi Oszkár beszélt arról is, hogy szorosabb együttműködést szeretne kialakítani a DAC és az ETO, valamint a klubok szurkolótábora között.
Dézsi Csaba András polgármester elmondta, hogy Mányi József, a klub korábbi vezetője „az elmúlt években talpra állította a csapatot és stabil klubot varázsolt belőle az NB II-ben“, de nem szerette volna NB I-be vinni.
Világi Oszkár először elutasította a felkérést, végül kihívásként tekintve rá és elfogadta a feladatot – mondta. Hozzátette: Világi Oszkár „komolyan veszi a feladatot és szeretne az ETO-ból egy stabil NB I-es csapatot faragni“.
Simon Róbert Balázs, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy Győr és az ETO neve a klub 1904-es megalakulása óta összefonódott, a négyszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes klub az ország egyik legeredményesebb együttese.
A képviselő úgy fogalmazott, reméli, hogy a tulajdonosváltással „újra a régi fényében fog csillogni az ETO“.

Fotó: eto.hu

 

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370