Eltűnt a Puskás Ferenc Stadion

By
Updated: máj 11, 2016

Szinte teljesen elbontották a Puskás Ferenc Stadiont. A munkálatok márciusban kezdődtek, mostanra a lelátókból és a felső karéjból is alig maradt valami.

A bontási munkálatok a tervek szerint nyolc hónapig tartanak, az új aréna építése idén decemberben kezdődhet el és 2019-ben fejeződik be. A régi stadion „tovább él majd az új épületben“, mivel a törmelékek jelentős részét beépítik és újrahasznosítják majd a megépülő arénában, amely a világ legkorszerűbb sportlétesítményeivel is felveszi majd a versenyt. A toronyépület az újjávarázsolt létesítménynek is szerves része lesz, de korszerűsített formában jelennek majd meg az épületben az egykori Népstadion jellegzetes pilonsorai.

A lelátó közelsége igazi futballhangulatot kölcsönöz majd a stadionnak, míg a jobb rálátást biztosító, meredekebb, fedett nézőtér javítja a szurkolói élményt. A magyar labdarúgó-válogatott leendő otthona futballmeccsen 63 ezer, míg koncerten több mint 70 ezer ember befogadására lesz alkalmas, emellett konferenciaközpontként és multifunkciós rendezvényközpontként is üzemel majd.

Fotó: MTI/Ruzsa István

https://www.facebook.com/events/828403835283370