Zárt kapuk mögött folytatódik a Fortuna liga

By
Updated: september 30, 2020

A megszokott rendszerben zajlik tovább a Fortuna liga, október 1-től viszont zárt kapuk mögött rendezik a mérkőzéseket. Már a hétvégi 9. forduló is nézők nélkül fog zajlani – közölte a liga hivatalos honlapja. 

Október 1-től hagyományos menetrendben, viszont zárt kapuk mögött rendezik a mérkőzéseket. A bajnokságok megszakítása, az 50 fős létszám nem vált valósággá, ezért a bajnokság tovább folytatódhat, egy változással. Míg korábban 1000 illetve 500 néző lehetett jelen, ezúttal egy sem.

„A beharangozott megszorítások után a jelenlegi intézkedések elfogadhatóak. A Fortuna liga számára ez annyit jelent, hogy a már felfutott rendszerben zajlik tovább. Örülünk, hogy két élő közvetítés is lesz, az Orange Sport és az RTVS képernyőjén. A 9. forduló után válogatott szünet következik, amely során változhatnak a megszorítások, reméljük jobbra. A futball a nézőkért van, a jelenlétük a stadionban nagyon fontos a sport- és gazdasági szempontból is. Reméljük, ez nem tart sokáig és a szurkolók hamar visszatérhetnek a lelátókra. Kezünkben van az Európai bajnokságok szövetségének kimutatása, amely szintén bemutatja, hogy a megfelelő rendezés mellett minimális a rizikó a fertőzésre. Reméljük, a krízis stáb helyet talál az ésszerű párbeszédre a szurkolók folyamatos visszatéréséről.“ – nyilatkozta a helyzetről a Ligás Klubok Uniójának elnöke, Ivan Kozák, aki elmondta, a sportágak közül elsőként a futball és a tenisz nyújtotta be kimutatásait arról, hogy a klubok milyen anyagi károkat szenvedtek a koronavírus miatt. Remélhetőleg a minisztérium erre is megoldást talál.

Fotó: Fortuna liga