Két DAC játékos a Fortuna liga legértékesebb csapatában

By
Updated: január 9, 2019

Az elmúlt ősz után növekedtek a Fortuna liga játékosainak értékei, így érdekesen, már inkább megszokottan alakult ki a bajnokság legértékesebb csapata. Az értékeket az átigazolásokkal foglalkozó transfermarkt.de portál biztosította. 

Talán nem meglepő, hogy a 11 játékos közül hatan is az éllovas Slovan együttesétől kerültek ki. Viszont a remek ősznek köszönhetően a DAC csapatából két játékos is a legértékesebbek közé került.

Ezúttal a klasszikus 4-4-2-es felállást vettük alapul.  A kapuban a rózsahegyiek hálóőre, Matús Macík kapott helyet, aki ezen a poszton a legértékesebb és 325 ezer eurót ér. A hátvédsorban a Slovan játékosai uralkodnak. Középhátvéd poszton Bozhikov (600 ezer) és Bajrič (650 ezer) található, míg a jobb oldalra Apau (500 ezer) került. A baloldali hátvéd poszton talán nem meglepő, hogy a DAC csapatából Eric Davis szerepel, a panamai játékos ezen a pozícióban a liga legjobbja!

A középpályán is a Slovan szín uralkodik, a két szélen Moha (900 ezer) és Čavrić (700 ezer) található, míg középen két magyar viszi a prímet. Megnéznénk, miként játszana együtt a Slovan részéről Holman Dávid és a DAC csapatából Kalmár Zsolt, mindkét játékos támadó középpályás és értékük 750 ezer euró. Ráadásul Kalmár Zsoltot a Fortuna liga edzőinek többsége az őszi idény egyik legjobbjának látta.

Ha nem adta volna el Bayot a DAC, most az elefántcsontparti játékos lenne az egyik támadó a maga 650 ezer eurós értékével, így viszont a középcsatár pozícióra a 15 góllal éllovas góllövő, Andraž Šporar (900 ezer) és a trencséni Antonio Mance (500 ezer) került. Nincs messze a 10 gólos zsolnai Boženík sem, akinek értéke 475 ezer euró.

A legértékesebb kezdőcsapat értéke 7,175 millió euró, de természetesen ezek az összegek csak irányárak, a valóságban sokkal többet érhetnek ezek a játékosok.

A Fortuna liga legértékesebb kezdőcsapata:

Matúš Macík (Rózsahegy, 325 ezer euró) – Mitch Apau (Slovan, 500 ezer), Kenan Bajrič (Slovan, 650 ezer), Vawsil Bozhikov (Slovan, 600 ezer), Eric Davis (DAC, 600 ezer) – Aleksandar Čavrić (Slovan, 700 ezer), Holman Dávid (Slovan, 750 ezer), Kalmár Zsolt (DAC, 750 ezer), Moha (Slovan, 900 ezer) – Antonio Mance (Trencsén, 500 ezer), Andraž Šporar (900 ezer)