Interjú: Remek őszt zárt Komáromban Domonkos Kristóf

By
Updated: november 20, 2018

Remek időszakot tudhat maga mögött a DAC saját nevelésű játékosa, Domonkos Kristóf az elmúlt félévben a II. ligás Komárom színeiben remekelt. A 20 éves középpályás a KFC meghatározó játékosává nőtte ki magát, az elmúlt héten pedig a Sepsi OSK ellen a DAC felnőtt csapatában is bemutatkozhatott. A fiatal tehetséget faggattuk.

Hogy kezdted a futballt és hogy kerültél a DAC csapatához?

Már viszonylag korán, három és fél éves koromban kezdtem focizni Dunaszerdahelyen, még az akkori CVČ-szabadidőközpont csapatában. Később a DAC-ba kerültem és végigjártam az összes korosztályt.

Hogy jött a komáromi lehetőség?

Már idén tavasszal is Komárom csapatát erősítettem. A KFC a tavalyi idényben a bennmaradásért küzdött a II. ligában, a DAC pedig velem együtt több játékost is kölcsönadott a liláknak. Számomra az jól jött, ugyanis folyamatos játéklehetőséget kaptam. Tavasszal az összes mérkőzésen pályára léptem és sikerült kiharcolni a bennmaradást.

A 4. helyen telel a KFC a 2. ligában. Hogy értékelnéd a komáromi csapat őszi idényét?

A nyár folyamán elég jó csapat alakult ki Komáromban, ezért ősszel is a KFC együttesénél maradtam. A DAC beleegyezett, mivel még fiatal vagyok és lehetőleg minél több mérkőzést kell játszanom. Nagyon jól kezdtük az őszi idényt, sokáig veretlenek is voltunk, de sajnos az idény végére elfáradt a csapat. Sok volt a csapat sérültje, és voltak, akik sárga lapok miatt nem léphettek pályára. Összességében egy jó őszi szezont zárt a csapat.

Neked is remekül ment az ősz, 5 gól, 4 gólpassz. Elégedett vagy a teljesítményeddel?

Voltak egész jó meccseim, de gyengébbek is. Úgy gondolom, még rengeteget kell fejlődnöm. Ennek ellenére jó félévet tudhatok magam mögött, ami biztosan segített a fejlődésemben.

Mit gondolsz, minek volt köszönhető a KFC őszi remeklése?

Úgy gondolom, hogy mivel a csapat nagy része már tavasszal is együtt volt, mostanra elég jól összeszoktunk. Érezzük egymást a pályán a csapattársakkal.

A Sepsi OSK ellen pályára léptél a MOL Arénában. Hogy érezted magad a pályán?

Nagyon élveztem a pályán eltöltött időt, próbáltam mindent kiadni magamból és hozzátenni a csapat játékához. A MOL Arénában játszani mindig nagy élmény, még ha csak barátságos mérkőzésről is volt szó. Rengeteg néző és kiváló hangulat uralkodik a stadionban, ez pedig csak motiválja a játékosokat.

Hogy látod a tavaszt, továbbra is Komáromban folytatod?

A tavaszról egyelőre nem tudok nyilatkozni, még nem tudom, hol folytatom.

Mik a terveid a jövőre nézve? 

Elsősorban szeretnék a DAC színeiben alapember lenni és stabilan játszani a szlovák első ligában, majd ezután lehetőség szerint külföldre kerülni.