Bundabotrány: A rózsahegyi kapus és a Szenc korábbi tulajdonosa az érintett

By
Updated: jún 5, 2018

Hatalmas botrány van kilátásban a szlovák bajnokságban, ugyanis egy médiainformáció szerint a Nagyszombat javára manipulálták a bajnokság mérkőzéseit, hogy a Spartak így tudjon bajnoki címet szerezni.

A hírt először a topky.sk portál hozta nyilvánosságra, ezután az összes többi sportportál nyomozásba kezdett. A rendőrség szerint a Rózsahegy-Nagyszombat mérkőzés előtt egy hazai játékost próbáltak 5000 euróval manipulálni, a játékos pedig ezt az esetet klubjának jelentette. A részletekről ITT írtunk.

Közben az is kiderült, hogy a Rózsahegy-Nagyszombat mérkőzéssel kapcsolatban a megkeresett fél a rózsahegyi kapus, Matúš Macík volt, aki a MOL Arénában piros lapot kapott. Aki pedig a játékost megkereste, az nem más, mint Daniel Bartko, korábban a szenci futballklub tulajdonosaként volt ismert. A klubot végül 2008-ban Mohseni és Antal Barnabás vásárolta meg.

A Šport.sk és a Šport napilap megkeresése után Daniel Bartko nem tagadta a Macíkkal való találkozót. „Találkoztam a játékossal, de csak 30 másodpercre. Elmondtam neki, hogy egy érdekes külföldi ajánlatom lenne a számára, amelyen elgondolkodhat, ugyanis hamarosan megkeresik a klub képviselői. Macík nem mondott semmit, köszönés nélkül távozott. Különösnek, idegesnek tűnt. Szerettem volna segíteni neki, de ő ezt teszi velem? Nem tudom, mit gondolt, talán rosszul értett meg, ugyanis a beszélgetés végén a fogadási szelvényemet mutattam neki és mondtam, remélem, a Rózsahegy győz, ugyanis hazai győzelmet tippeltem. Van erre szemtanúm is.” – árulta el az álláspontját Barrko, és végül megvádolta Macík kapust, aki elmondása szerint tiltott szereket használ. „Úgy gondolom, mind mögött ez lehet. Feljelentést készülök ellene tenni, és kíváncsi leszek, melyik klub fog alkalmazni egy ilyen hazug játékost.“ – mondta a šport.sk honlapnak Bartko.

A híreket a nagyszombati klubvezetők is kommentálták: „Elítélünk bármilyen összeköttetést a korrupcióval és az említett esetet elutasítjuk és elítéljük. Az FC Spartak nagyszombat a 2017/2018-as idényben teljesen tisztességesen nyerte meg a bajnoki címet. A klub közvetlen közeléből senkinek sem volt sosem köze az eredmények és a mérkőzések befolyásához. A klub ilyen állításokat keményen cáfol és elutasít.

A médiában megjelent híreket a Szlovák labdarúgó-szövetség és a Ligás klubok uniója is elutasítja, de mivel tart a nyomozás, nem rendelkeznek elég információval, így az esettel kapcsolatban nem tudnak nyilatkozni.

A fejlemények tovább folynak, reméljük hamarosan a rendőrség is nyilatkozik.

 Fotó: sport24.sk

https://www.facebook.com/events/828403835283370