Pénztelenség, személyi problémák – kifakadt a Nagyszombat edzője

By
Updated: máj 29, 2017

Elképesztő viszonyokról beszélt az utolsó forduló sajtótájékoztatója után a Nagyszombat edzője, Miroslav Karhan, aki ezúttal arra  kérdésre válaszolva, hogy a jövőben más funkcióban dolgozik-e a Spartak együttesénél, nagyon is őszintén válaszolt.

„A klubon belüli kapcsolatok nem jók. Jött egy ember, aki megpróbál mindent, ami működött, szétverni és sajnos ez sikerült is neki. Habár semmilyen ajánlatot nem kaptam, nem tudom elképzelni, hogy a továbbiakban is ezzel az emberrel együtt dolgozzak.“ – nyilatkozta Miroslav Karhan, aki több érdekes dolgot is elárult.

„0A problémák már ősszel elkezdődtek. Először az is baj volt, hogy Martin Rusňák (kondíciós edző) és Mário Prelovský (masszőr) is a válogatotthoz jár. Más szlovák klub magasan értékelné, ha legalább valamelyik alkalmazottja a válogatottnál dolgozik, de itt nem.

Elmondom a játékosoknak a mérkőzésre való felkészülést, kimennek a folyosóra és ez az ember azt mondja nekik, mit kell játszaniuk. Ez beteges, ilyen embernek nincs itt mit keresnie.

Nagyszombatban nehéz a futballban dolgozni, főleg egy olyan emberrel, aki már decemberben az ember háta mögött más edzővel tárgyal. Az öltözőben január óta nem láttam, a futballra sem jár. Mit tett ez az ember a klubért? Abszolút semmit.

Ha minden úgy működne Nagyszombatban, ahogy az elmúlt hónapban, amikor kifizettek minden tartozást, a futball is másképp nézne ki. Pénz nélkül viszont nem lehet futballt csinálni. Egy jó klubot és sikeres csapatot akarnak? Be kell fektetni, vagy fiatalokat szerepeltetni és kapnak időt, de itt ez nem működik.

A játékosok ősszel kérték a prémiumokat, amelyek meg lettek ígérve. Akik igényelték, el kellett menniük a klubtól. Ezt szerencsére átvészeltük, de két meghatározó játékos volt. Azóta ez csak folytatódott. Télen rá kellett beszélnem a játékosokat, hogy lépjenek pályára a felkészülési mérkőzéseken. Nem akartak játszani, mert nem kaptak fizetést. Mivel kellett volna fenyegetőznöm, büntetéssel? De milyennel? Amikor a pénzt otthonról hozták, hogy tudjanak edzésre járni.“

Az említett személy a kommentelők szerint Pavel Hoftych, a Spartak cseh klubvezetője.

https://www.facebook.com/events/828403835283370