Radványi: 50-50 százalék az esély a továbbjutásra

By
Updated: jún 21, 2016

Történelmi mérkőzésekre készülnek Miaván, a Spartak csapata az Európa Ligában léphet pályára, az első selejtezőkörében az osztrák Admira Wacker lesz az ellenfél. A nyáron edzőváltás történt a miavaiaknál, a kispad irányítását Radványi Miklós vette át, aki hosszú idő után csallóközi trénerként rajtolhat a nemzetközi kupákban.

Mi a véleménye az osztrák ellenfélről az Európa Liga 1. selejtezőkörében?

Jó ellenfelet kaptunk. Van rá pár napunk, hogy feltérképezzük és kielemezzük az ellenfél játékát és a lehető legjobban felkészüljünk erre a két mérkőzésre. Úgy szeretnénk felkészülni, hogy sikeresek legyünk. Az esély 50-50 százalék.

A cél a továbbjutás?

Rossz edző lennék, ha azt mondanám, nem akarunk továbbjutni, ezért egyértelmű cél a második körbe való jutás. Ez egy újabb tapasztalat számomra és a játékosok számára is. örülök, hogy nem kell sokat utazni, itt van a szomszédban, ez mindenképp előnyös. Abból a szempontból is, hogy személyesen is meg tudom nézni a mérkőzéseiket és feltérképezhetem őket.

Volt esetleg olyan csapat, amelynek jobban örültek volna?

Az edzőtáborban beszélgettünk a csapatokról, és azt mondtuk, nem lenne rossz esetleg az Admira csapatát kapni, vagy esetleg a Debrecent. Mindenképp szerettünk volna egy ellenfelet a szomszéd országokból kapni. Szerencsére ez sikerült.

Hogy néz ki a nyári felkészülés?

A felkészülés jól alakul. Sajnos Pavlík megsérült, ezért egy kis fejfájást okoz, mert nem tudom, kivel fogom helyettesíteni. Pekár és Sládek sincs még top formában, betegséggel küszködtek, de már mindketten edzenek és bízom benne, minél hamarabb rendben lesznek.

Fotó: Spartak Myjava Facebook

https://www.facebook.com/events/828403835283370