Bajnokságot nyerne a somorjai csapat

By
Updated: marec 6, 2016

Vasárnap kezdi meg szereplését a harmadik ligában a somorjai csapat, amely az őszi idény után a második helyről várja a folytatást. A rajt előtt Mike Keeney vezetőedző a klub honlapjának a téli felkészülésről és a tavaszi célokról, míg Peter Bláha klubelnök a csapat körüli változásokról nyilatkozott.

Felkészülés: ,,Hat hétig tartott. Egy ideig eltartott, míg megismertük egymást, mivel több új játékos érkezett a klubba. Hazai és külföldi játékos. És személyemben új edző is.  Örülök és ki merem 100 %-ra jelenteni, hogy a csapat a felkészülési időszak alatt jelentősen előrelépett.”

Felkészülési meccsek: ,,A találkozókon a játékosokat különböző posztokon próbáltuk, meg akartuk tudni, hol a legjobbak. Természetesen a meccseken nyerni akartuk, de ez nem mindig sikerült. A legfontosabb az volt, hogy összeszokjunk, a meccseken tudjuk aplikálni az edzéseken begyakorolt elemeket. A meccsek teljesítették a küldetésüket.”

Cél a tavaszi idényre: ,,Gondolom, hogy úgy mint nekünk, a többi csapatnak is, melyek a táblázat első felében foglalnak helyet, közös a céljuk. Szeretnénk megnyerni a bajnokságot és feljutni a második osztályba. Nagyon nehéz tavasz vár ránk. Kijelenthetem, hogy az egész klub várja ezt a kihívást. Számunka minden egyes meccs fontos lesz. Minden megteszünk azért, hogy az összes tavaszi találkozón győzzünk.”

Peter Bláha, elnök: ,,A felkészülés kezdete nem volt egyszerű, mivel az utolsó pillanatban kiderült, hogy nem edzhetünk a főrévi műfüves pályán. Pár nap improvizáció után megtaláltuk a megoldást. A felkészülés tornateremben, hazai körülmények között és a dénesdi műfüves pályán zajlott. Eltartott pár napig, míg összeszoktunk, hisz a csapatban sok volt a távozó és érkező játékos. Nyomatékosan le kell szögeznem, hogy mi senkit sem küldtünk el. Mindenki önszántából távozott. Az előkészületi meccseken különböző eredményeket értünk el. A játékunk jó színvonalú volt, remélem ezt fogjuk tudni kamatozni a bajnoki meccseken. Meglátogatott minket a partnerklubunk a Fluminense képviselője Marco Manso, aki elégedett volt a látottakkal. Jó jel, hogy egy húron pendül a csapat. Remélem, ez majd megmutatkozik a bajnoki meccseken is, sok örömet fogunk okozni a somorjai szurkolóknak.”

Az STK Somorja játékoskerete:
Kapusok: Juraj Hajdúch, Michal Sedlák, Lukáš Rovder
Védők: Zoltán Ágh, Roland Csölle ml., Csaba Horváth, Radomír Mida, Dávid Ozogány, Kristián Peprík, Vladimír Pončák, Jonathan Soares Pinto (BRA)
Középpályások: Lukáš Čemba, Kassiano (BRA), Radoslav Krištan, Ľubomír Mezovský, Jose Alexandre Marques Junior (BRA), Lucas Carvalho Da Silva (BRA)
Csatárok: Lukáš Hutta, Juraj Kuba, Andrej Špánik, István Kálmán, Leonel Adrian Auban (ARG), Levi Rodrigues Dos Santos (BRA), Jose Lucas Caetano DaSilva (BRA).

Érkeztek: Hutta (Sereď), Čemba (Weiden am See/Rakúsko), Ágh (DAC Dunajská Streda), Sedlák (Lozorno), Alexandre, Levi, Jonathan, Leonel, Lucas Carvalho, Jose Lucas (všetci Fluminense).

Távoztak: Mikuš (Šaľa), Medgyes (Topoľníky), Stiffter (Zlaté Klasy), Pinte (Syrianska IF Kerburan/švédska 4.liga), Michel, Thiago, Joao Vitor (všetci Fluminense), Cighard.

Fotó: Őry Tibor – stksamorin.sk

https://www.facebook.com/events/828403835283370