Zajlik a felkészülés a bősi Oyama Dojo karate klubnál

By
Updated: september 23, 2020

A koronavírus sajnos mindannyiunk életét befolyásolja valamiképpen. Módosította, átalakította a mindennapjainkat, szokásainkat. A sportolók élete azonban nem állhat meg, szükség van az edzettség szinten tartására, a fejlesztésre, az állandó gyakorlásra.

A bősi székhelyű Oyama Dojo karateklub sem tétlenkedik. A nyár folyamán új helyre költözött, Sensei Darnay Barnabás vezetésével, közös összefogással a tagok barátságos, szép, új környezetet varázsoltak maguknak. Az új terem megfelelő körülményeket nyújt a biztonságos tréningekhez. A klub vezetősége ez úton is szeretne köszönetet mondani azon bősi kisvállalkozóknak, akik anyagi támogatásukkal hozzájárultak az új terem kialakításához. 

Talán éppen a karantén hozta magával, hogy több új taggal is gyarapodott a csapat, hiszen a sportolásnak számos kedvező hatása van. A karate nemcsak egy sport, hanem életforma is egyben. A művelői fegyelmezett emberek, céltudatosok. A felkészülésben a környék klubjai is segítik egymást, edzőtáborok formájában. Augusztusban, csodás helyszínen, a Balatonnál, biztonságos feltételek betartása mellett egy napos edzőtáborban vettek részt a csapattagok. Négy edzést abszolváltak, rátermett, tapasztalt mesterektől tanulhattak. Itthon is, hetente több alkalommal, kemény edzéseken vesznek részt a karatékák, igaz, a versenyekre még várni kell. Ebben a bizonytalan helyzetben a karateklubok nem tudnak megmérettetéseket szervezni. Addig azonban nem áll meg a munka, folytatódnak az edzések, és a bősi Oyama dojo szívesen továbbra is fogadja a sportolni vágyó fiatalokat.

Fotó: Oyama Dojo