Nyolc éremmel nyitották az évet a bősi Oyama Dojo versenyzői

By
Updated: január 27, 2020

Sikeresen indult a 2020-as versenyszezon a bősi Kyokushin karate Oyama dojo számára. Az idény első versenye 2020. január 25-én, szombaton került megrendezésre Győrben, az I. Győri Összetartás Knock-Down Karate Bajnokság – CBA Kupa.

Az ünnepélyes megnyitón 25 klub 237 versenyzője sorakozott fel. Ezután kezdetét vették a küzdelmek (kumite). A bősi klub 9 karatékát nevezett erre a versenyre. A klub vezetője főképp a kezdő karatékáknak adott lehetőséget a bemutatkozásra, ill. tapasztalatszerzésre, de természetesen helyet kapott a csapatban a klub két válogatott versenyzője is.

Jančovič Laura (12 éves) a csapat legtapasztaltabb versenyzője ebben az évben már a serdülők kategóriájában lépett tatamira. Két győztes küzdelem után aranyéremmel zárta a versenyt. Jančovič Linda (8 éves) egy korkategóriával feljebb indult, a 10-11 éves lányok között. Neki négy küzdelme volt, amelyikből hármat fejrúgásokkal, egyet pedig bírói döntéssel nyert. Megérdemelten állhatott a dobogó legfelső fokára.

A kezdő versenyzők is szépen helytálltak. Csicsay Róbert (8 éves) és Petrik Dorka (8 éves) három küzdelem után az első helyen végeztek. Czakó Liliana (9 éves) is háromszor küzdött, csak klubtársa tudta legyőzni, így Lili a második helyen zárta a versenyt. Szepesi Márió (6 éves) a legkisebb kor- és súlykategóriában indult élete első versenyén. Egy győzelem és egy vereség után a dobogó második fokára állhatott fel. Baranyai Dorina (8 éves) szintén ezen a versenyen debütált. Neki négy ellenfele volt, két győztes és két vesztes küzdelem után a harmadik helyen végzett. Janočko Emília (8 éves) is kétszer küzdött, egy győzelmet tudott kiharcolni, így ezüstérmet szerzett. Testvérre Janočko Júlia (6 éves) szintén először indult versenyen, ő most a negyedik helyen végzett.

A klub 4 aranyéremmel, 3 ezüstéremmel és 1 bronzéremmel zárta a versenyt.