Bősi aranyérmek az V. Hinomoto Karate Kupáról

By
Updated: november 13, 2018

A bősi Oyama dojo versenyzői egy újabb rangos megmérettetésen vettek részt az elmúlt hétvégén. 2018. november 10-én került megrendezésre Budapesten az V. Hinomoto Karate Kupa, amelyen 4 ország, 45 klub több mint 300 versenyzője képviseltette magát.

Az ünnepélyes megnyitó után kezdetét vette a kumite versenyszám, a küzdelmek hat tatamin folytak. A bősi klubot 3 karatéka képviselte: Kósa Tamás, Jančovič Laura és Jančovič Linda.

Jančovič Linda (gyerek III., mínusz 30 kg) lépett először tatamira, és a legkisebbek kor- és súlykategóriájában csak egy ellenfele volt. A hosszabbításban fejrúgással nyerte a mérkőzést, és aranyérmet szerzett a klubnak.

Jančovič Laura (gyerek I, mínusz 40 kg) kategóriájában két győzelem kellett az első hely megszerzéséhez. Az első mérkőzését test KO-val nyerte. A döntőben magyar ellenfele feladta a mérkőzést, így ő is aranyéremmel zárta a tornát.

Kósa Tamás (ifi, mínusz 65 kg) szintén kétszer lépett tatamira. Erő és technikai fölényének köszönhetően mindkét mérkőzéstét test KO-val nyerte, megszerezve így a klub harmadik aranyérmét. A klub mindhárom versenyzője aranyéremmel és sok tapasztalattal tért haza Budapestről.