Aranyéremmel tért haza Prágából a bősi Oyama Dojo

By
Updated: marec 2, 2020

Február utolsó napja is versennyel telt a bősi Kyokushin karate Oyama dojo számára. Prága adott otthont az I. Prague Open elnevezésű nemzetközi fullcontact karate bajnokságnak.

A szervezők célja a különböző karate stílusok népszerűsítése és versenyzési lehetőség biztosítása volt az egyes klubok karatékáinak. Tizenegy ország csaknem 300 versenyzője sorakozott fel az ünnepélyes megnyitón, köztük a bősi klub két válogatott versenyzője. A mérkőzések három tatamin folytak.

Jančovič Linda (8-9 éves lány, -30 kg) az első két mérkőzését 10 másodpercen belüli test KO-val nyerte német ill. kazah ellenfele ellen. A döntőben egy lengyel lánnyal került össze, bírói döntéssel megnyerte ezt a küzdelmét is, így aranyérmet szerzett a klubnak. Ezenkívül elnyerte a verseny „legjobb KO“ különdíját is.

Jančovič Laura (12-13 éves lány, +45 kg) az első körben egy ukrán ellenfelet kapott. Laura nem tudta hozni a szokásos küzdőstílusát, így a bírók az ukrán lányt látták aktívabbnak, és bírói döntéssel ő nyerte a mérkőzést. Mivel a verseny egyenes kieséses szabályrendszerben folyt, Laura nem jutott tovább.

A bősi klub az aranyérem és a különdíj mellett sok új tapasztalattal tért haza Prágából.