Világi: Megérdemelt a második hely, Hyballa távozása nem aktuális téma

By
Updated: máj 10, 2019

Öt éve vette át a DAC futballklubot Világi Oszkár, a csapat fokozatosan lépett előre a táblázaton. A tavalyi harmadik helyezés után Peter Hyballa védencei idén történelmi ezüstérmet szereztek, így a klubtulajdonos nagyon elégedett lehet. Világi Oszkár a szlovák Sport napilapnak nyilatkozott a klub sikeres idényéről. 

Örül, hogy a klub a legnagyobb bajnoki sikerét az Ön érája alatt érte el?

Igen. A DAC-ba való belépésem után ígéretet tettem, hogy egy modern klubot építek. Kezdtük az infrastruktúrával, de már az elejétől kezdve elmondtuk, milyen úton szeretnénk haladni a sport terén. A mi filozófiánk egyértelmű volt: összekötni az akadémiát az első csapattal. Nagyon sok fiatal kezdett lehetőséget kapni, csapatunk átlagéletkora 22 körül van. Bevallom, pozitívan meglepett, milyen szolid formát mutattak a fiatalok az egész idény során. Valójában az egész idény alatt kilengések nélkül játszottunk, és végig a második hely legnagyobb favoritja voltunk, ugyanis a bajnoki címért folytatott harc során korán megtört bennünket a Slovan elleni hazai mérkőzés.

Elégedett azzal, ahogy sikerül a klub ambícióit betölteni?

Pont, hogy nem számoltam azzal, hogy ez ilyen gyors folyamat lesz. Ha valaki öt évvel ezelőtt azt mondja, hogy a 2018/2019-es idényben a második helyen végzünk, kinevettem volna. Már tavaly nagy örömet okozott a harmadik hely, de minden sikerrel nagyobb évágy jön a további sikerért. Idén nem lehetett magasabbra jutni, a Slovan remek volt, megérdemeltem bajnok, mi megérdemelten végzünk a második helyen.

Pár éve úgy nyilatkozott, először a stadiont és az akadémiát építi fel, utána kezdi „pumpálni“ a pénzt a csapatba. Az első kettő megvalósult, így várható, hogy a nyáron több változás lehet a keretben?

Megértem, hogy a szurkolók elvárásai nagyok. Viszont már most a költségvetés 4,5-szörösén vagyok ahhoz képest, amikor átvettem a klubot. Néha magam is elcsodálkozom, hogy ez már tényleg sok pénz, amit a klubba teszek. Ami a csapatot illeti, sok mindent folyamatosan csináltunk. Sok átigazolást hajtottunk végre, amik segítenek elérni a jó eredményeket. Most azt kell folytatnunk, amit elkezdtünk, továbbra is a fiatal játékosokra építeni.

Ez azt jelenti, hogy elégedett a kerettel és Peter Hyballa munkájával?

Igen. Az eredmények meggyőzőek voltak, a hangulat kiváló, a csapat összetartó. Néha az az érzésem, hogy tényleg egy nagy család vagyunk. Annak ellenére, hogy az öltözőben sok különböző nemzetiség van, a játékosok remekül megértik egymást. Peter Hyballa a támadófutball híve, a DAC-ban ez nagyon fontos.

Tavaly Marco Rossi a magyar válogatotthoz igazolt. Gondoskodni fog arról, hogy a Hollandiából csábított Peter Hyballa a csapatnál maradjon?

Ha kiemelkedő ajánlatot kap, nehezen akadályozzuk meg a távozásban, de jelenleg ez nem aktuális téma. Bevallom, nem szívesen oldanám az idény előtt a tavalyi helyzetet. Ha Európában bizonyos céljaink vannak, meg kell hagynunk a folytonosságot.