Vida Kristopher góljával győzött Szenyicén a DAC

By
Updated: september 14, 2019

Sorozatban harmadik győzelmét aratta a DAC, a sárga-kékek a Fortuna liga 8. fordulójában a Szenice otthonában Vida Kristopher találatának köszönhetően szerezték meg a három pontot 

Nehezen lendült játékba a két csapat, a DAC játékát a hazaiak próbálták tördelni. Az első komolyabb helyzet a 19. percben érkezett, Vida Kristopher beadását Fábry küldte a kapu mellé. A 23. percben Fábry szabadrúgását Vorel kiütötte, Vida K. szerezte meg a labdát, jobboldali beadását Beskorovainyi próbálta kapura küldeni, de Vorel a helyén volt. Fölényben játszott a DAC, a lehetőségeket viszont az első játékrészben nem tudta gólra váltani.

A 47. percben Vida Kristopher került a szenicei kapu elé, lövését Vorel bravúrral védte. Két perccel később Beskrovainyi hibáját Castaneda használhatta volna ki, aki egyedül tört kapura, de Jedlička remekül védett. Az 53. percben Davis magas beadását Baumgartner próbálta elrúgni, a labdát Vida Kristopher szerezte meg, aki 18 méterről a jobb felsőbe talált – 0:1. A 61. percben Castaneda passzolt balról Sulley elé, aki szerencsére az oldalhálót találta el. A 66. percben Fábry találta meg remek helyzetben Vida Mátét, aki viszont fölé lőtt. Hiába próbálkozott az erdőháti együttes, gólhelyzetig nem jutott. A 80. percben Fábry beadása után Ramirez Vorel kezébe fejelte a labdát. A lefújásig már az állás nem változott, így sorozatban harmadik győzelmét aratta a DAC.

Szenice – FC DAC 0:1 (0:0)
Gólszerző: Vida Kristopher (53.)
Senice: Vorel – Favaro, Dias, Didiba – Klapan, El Moudane – Cascado, L. Ramirez (46. Baumgartner), Totka – Castaneda, Sulley (77. Akinyoola)
DAC: Jedlička – Koštrna, Kružliak, Beskorovainyi, Davis – Vida M., Oravec – Blackman (62. Divković), Fábry (87. Taiwo), Vida K. – E. Ramirez