Tehetséges ghánai játékossal kötött szerződést a DAC

By
Updated: september 7, 2019

Tehetséges ghánai játékossal kötött szerződést a DAC, a sárga-kékek leigazolták a 18 éves Zuberu Sharanit – közölte a klub honlapja.

A ghánai szélső a prágai Sparta ificsapatából érkezett, ahol a Dream FC Accra együttesétől szerepelt kölcsönben. Első profi szerződését a DAC csapatával írta alá, amely egy esztendőre szól, további négyéves opcióval.

A szezon elején a vízumát intézte, és ez a folyamat Ghánában tartotta őt, ám már visszatért Dunaszerdahelyre és azóta a somorjai farmcsapat színeiben több alkalommal is pályára lépett. Az elsőn rögtön góllal és gólpasszal mutatkozott be. A DAC-MTK felkészülési találkozón is jól ment neki a játék, ám agyrázkódás gyanúja miatt le kellett őt cserélni, ami szerencsére végül nem igazolódott be. Ma a Somorja mezében pályára lép a kassai FC elleni idegenbeli II. ligás összecsapáson.

„Sharani egy istenadta tehetség, de természetesen még sokat kell magán dolgoznia. Gyors és erős, remek bal lábbal rendelkezik. Össze kell szoknia a gárdával és elsajátítani a játékstílusunkat, de nagyon bízom benne, hogy hamarosan komoly erősítése lehet az A-csapatunknak,” mondta róla Peter Hyballa vezetőedző.

„A 30 méteres távot 3.72 másodperc alatt futotta le, ami világszínvonalú idő. Összehasonlításképpen, Pierre-Emerick Aubameyang 3.70 másodperc alatt tette meg ezt a távot. És ő egy olyan játékos, aki híres a gyorsaságáról. Sharani remek rugaszkodóerővel is rendelkezik, helyből képes 60 centiméter magasba ugrani,” jelentette ki Laura Stosno-Krohn, a DAC erőnléti edzője.