Szoros győzelmet aratott a DAC a Cliftonville ellen

By
Updated: júl 7, 2022

Piros lappal tarkított mérkőzésen győzte le a DAC a Cliftonville együttesét a Konferencia-liga első selejtezőkörében. A sárga-kékek 2:1-es előnnyel várják a visszavágót. 

Dunaszerdahelyre is megérkezett az Európa Konferencia-liga, a DAC az északír Cliftonville együttesét látta vendégül az 1. selejtezőkör első mérkőzésén. Védekező felfogásban kezdett az északír csapat a DAC ellen, az első negyedórában ennek megfelelően a sárga-kékek domináltak. Többet birtokolta a labdát a DAC, a vendégek inkább látványos időhúzással hívták fel magukra a figyelmet.

Már a 9. percben kialakult az első veszélyes helyzet, Szánthó 23 méterről elvégzett szabadrúgását Talley kapus ütötte szögletre. Továbbra is támadásban maradt a DAC. A 17. percben Szánthó szöglete után Kružliak fejjel volt veszélyes. A 25. percben vezetést szerzett a DAC! Szánthó kapott remek labdát a jobb oldalon, majd ballal a kapuba lőtt – 1:0. Nem tartott sokáig a sárga-kékek öröme, három perccel később McDonagh ment el a jobb oldalon, félmagas labdát küldött a kapu elé, az érkező Hale pedig a hálóba lőtt – 1:1. Újabb gól közelben volt a DAC a 30. percben, egy szöglet után a kipattanót Andzouana küldött a kapu fölé. A DAC továbbra is fölényben játszott, de az északír csapat mélyen védekezett, így nehezen jöttek a lehetőségek. A 41. percben Hale került biztató helyzetbe, de távoli lövése fölé szállt.

A második félidőben sem változott a játék képe. A DAC folyamatosan támadásban maradt, de az ellenfél mélyen védekezett. A 60. percben Krstović próbálkozott lövéssel, de a kapus védeni tudott. A 65. percben vezetést szerzett a DAC. Káčer remek labdával találta meg Veselovskýt, aki a tizenhatos vonalára passzolt, Krstović pedig egyből a hálóba lőtt – 2:1. A 81. percben Davis végzett el szabadrúgást 20 méterről, de lövésével a sorfalat találta el. Az ellentámadás során Moumou becsúszva eltalálta a vendégek játékosát, amiért piros lapot kapott. Az északír játékosok igyekeztek kiegyenlíteni, de a DAC remekül védekezett.

FC DAC 1904 – Cliftonville FC 2:1 (1:1)
Gólszerzők: 25. Szánthó, 65. Krstović – 28. Hale
Sárga lapok: 81. Kružliak – 79. Ronan Hale, 80. Rory Hale
Piros lap: 81. Moumou
Játékvezető: Munuera – Barbero, Martínez (mind Spanyolország) – 5.030 néző
FC DAC: Veszelinov – Blackman, Kružliak, Brunetti, Davis – Dimun – Andzouana (61. Balogh), Veselovský (71. Moumou), Káčer, Szánthó (61. Hahn) – Krstović (86. Ciganiks)
Cliftonville: Talley – Lowe (71. Ch. Curran), Addis, Turner – Ronan Hale, Gallagher, Doherty, Mallon (71. Rory Hale), Ives – McDonagh, Ryan Curran (86. Gormley)

Fotó: sportky.sk/tasr

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.