Szenegáli középpályással erősít a DAC

By
Updated: marec 6, 2024

Szenegáli középpályással erősít a DAC, a sárga-kékek csapatában folytatja Pape Cheikh Diop – közölte a klub honlapja.

A 26 éves középpályás a spanyol Celta Vigo neveltje, 2017-ben 10 millió euróért leigazolta a francia Lyon. kölcsönben a Dijon csapatánál is szerepelt. A Celta Vigo mezében 46, míg a Lyon színeiben 25 mérkőzésen lépett pályára. 2022 nyarán a görög Arisz csapatához igazolt, majd 2023 tavaszát a spanyol Elche együttesénél töltöte. Az ifjúsági korosztályban Spanyolország válogatottjában szerepelt, de a felnőttek között Szenegált választotta.

A DAC csapatához szabadon igazolható játékosként csatlakozott, és a szezon végéig kötelezte el magát, további kétéves opcióval.

„Pape szabadon igazolható volt. A játékunk több eleme is komoly fejlődést igényel, az egyik ilyen a középpályán keresztül való támadásépítés és a labdatartási képesség, hogy jobban domináljunk és magasabban futballozhassunk. Bízunk benne, hogy Pape a képességeivel az együttesünk segítségére lesz. A nyáron képesek leszünk kiértékelni az együttműködésünket, mivel további kétéves opcióval is rendelkezünk a játékost illetően. Pape a középpálya szívében több pozícióban is megfordult, aminek köszönhetően új lehetőségekkel bővült a csapatösszetétel. Üdvözlöm a DAC-nál és sok sikert kívánok neki” – részletezte az új igaolást a klub ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

Fotó: FC DAC

https://www.facebook.com/events/828403835283370