Súlyos vereséggel búcsúzott a DAC a Slovnaft kupától

By
Updated: október 23, 2018

Súlyos, 5:1-es vereséget szenvedett a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjében a DAC, a sárga-kékek 1:1-es félidő után négy gólt kapva búcsúztak a kupától. 

Remekül kezdődött a kupamérkőzés a DAC számára, a 4. percben a tizenhatos vonaláról Tretyakov szerzett vezetést. Három perccel később Ségbé lehetőségét Jedlička küldte szögletre. Ezután több lehetőséget dolgozott ki a DAC, de Bayo, Kalmár és Vida Kristopher is eredménytelen maradt. A 24. percben Kalmár szabadrúgása nem sokkal szállt mellé. A 27. percben egyenlített a hazai csapat, Castadena fejjel volt eredményes – 1:1. A 40. percben Davis beadása után egy védelmi hibát Bayo használhatott volna ki, de öt méterről fölé lőtt.

Fordulás után nem várt eseményt láthattunk. Az 55. percben egy baloldali beadás után Deretti fejelt a hálóba – 2:1. Egy perccel később már két góllal vezetett a hazai csapat, Ségbé egy hosszú indítás után meglépett a védőktől és Jedlička előtt nem hibázott – 3:1. A 66. percben már a negyedik szenyicei gól született, Zezinho szabadrúgásból volt eredményes – 4:1. A 81. percben Castadena második gólját szerezte, a tizenhatos vonaláról a bal sarokba talált – 5:1.

FK Szenyice-FC DAC 5:1 (1:1)
Gólszerzők: Castadena (27., 81.), Deretti (55.), Segbé (56.), Zezinho (66.) ill. Tretyakov (4.)

Szenyice: Taborda – Kotula, Kay, Dias, Asmah – Zezinho, Otrísal, Petshi – Castadena, Azankpo, Deretti

FC DAC: Jedlička – Vida M., Huk, Šatka, Davis – Vida K., Herc, Kalmár – Divković, Bayo, Tretyakov

Fotó: FC DAC