Súlyos vereséget szenvedett a DAC a Nizza elleni főpróbán

By
Updated: august 1, 2020

Második és egyben utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a DAC az ausztriai edzőtáborban, a liga előtti főpróbán a francia OGC Nice (Nizza) volt a sárga-kékek ellenfele. A találkozó ezúttal nem a legjobban alakult, a Nice hat góllal tömte ki a DAC hálóját. 

Hamar vezetést szerzett a francia csapat, már az 1. percben Gouiri talált a hálóba. Még fel sem állt a két csapat, már két góllal vezetett a Nizza, a 3. percben pedig Maolida volt eredményes. A francia világbajnok Patrick Vieria által irányított együttes végig támadó felfogásban szerepelt, több helyzetet is kidolgozott. A 12. percben Atal távoli lövésénél Jedličkának kellett bravúrt bemutatni. A 34. percben újabb gólt szerzett a francia gárda, Gouri passza után ezúttal Claude-Maurice egy megnyert párharc után iratkozott fel a gólszerzők közé. Már a szünetre készült volna a két csapat, amikor egy támadás végén balról Maolida talált ismét a hálóba.

Szünet után négy helyen is változtatott Bernd Storck, ennek ellenére újabb gólt szerzett a francia csapat, az 54. percben ismét Claude-Maurice volt eredményes. A 68. percben Kalmár Zsolt szabadrúgásból volt veszélyes, de Benitez kapus remekelt. A 83. percben Gouiri beállította a hatgólos végeredményt.

A DAC súlyos vereséget szenvedett az új idény előtti főpróbán, egy hét múlva, augusztus 9-én már élesbe megy, ugyanis a sárga-kékek a Fortuna liga 1. fordulójában a Szered csapatát fogadják.

OGC Nice – DAC 1904 6:0 (4:0)
Góllövők: 1. Gouiri, 3. és 45.+Maolida, 34. és 54. Claude-Maurice, 83. Gouiri
Nice: Benitez – Atal, Bambu (74. Daniliuc), Dante, Kamara – Boudaoui (74. Makengo), Schneiderlin (64. Thuram), Lees-Melou (64. Sylvestre) – Claude-Maurice, Gouiri, Maolida (46. Brazao). Edző: Patrick Vieira.
DAC: Jedlička (46. Száraz) – Blackman, Müller, Kružliak (55. Malý), Davis (68. Mendez) – Friede (78. Bednár) – Fábry (46. Njie), Kalmár (78. Švec), Balić (55. Sharani) – Divković (46. Andzouana), Ramirez (46. Schäfer). Edző: Bernd Storck.