Slovnaft Cup: Könnyed győzelem Pőstyénben, a 3. fordulóban a DAC

By
Updated: september 30, 2020

Magabiztos győzelmet aratott a DAC az 5. ligás Pőstyén otthonában a Slovnaft Cup 2. fordulójában, a sárga-kékek hét góllal múlták felül ellenfelüket. 

Bernd Storck az elmúlt hétvégéhet képest kilenc helyen is változtatott, több olyan játékos lépett kezdőként pályára, akik korábban kevesebb lehetőséget kaptak. Már a 13. percben Sebastián Nebyla bevette a pőstyéni kaput, hat perccel később már Fábry is betalált. A félidőig még Andzouana használta ki Nicolaescu önzetlen passzát és a félidőre beállította a 0:3-as állást. Fordulás után további négy játékos is feliratkozott a gólszerzők közé. A 60. percben Nicolaescu, két perccel később Njie is betalált, majd a fiatal Veselovský és Mendez is sikeres volt.

A DAC sikerrel vette a 2. fordulót, a Slovnaft Cup 3. fordulójában a 4. ligás Vágpatta otthonába látogatnak.

PFK Pőstyén-FC DAC 0:7 (0:3)
Gólszerzők: 13. Nebyla, 19. Fábry, 37. Andzouana, 60. Nicolaescu, 62. Njie, 75. Veselovský, 83. Mendez
Pőstyén: Budka (60. Červenka) – Glos (K) (60. Némethy), Hutár, Modrovič, Sedláček – Grík, Štefanka – Korec (66. Majtényi), Kusý, Klasovitý (78. Doktor) – Braniša (78. Kováčik)
DAC: Száraz – Sommer, Malý, Beskorovainyi, Mendez – Friede (65. Švec), Njie, Fábry (46. Bednár) – Andrzouana, Nicolaescu, Nebyla (65. Veselovský)